Telefonu bir modem gibi kullanıyorum, o sebeple telefon sabaha kadar bilgisayara bağlıyken oyun indirdi. Sabah geldiğimde telefonun şarjının bittiğini gördüm şarja taktım. Telefon 4 saat şarjın sonunda açıldı ancak oda çok fazla uzun sürmeden geri kapandı, şimdi de açılmıyor. Batarya sağlığına 2 gün önce baktığımda %100 gösteriyordu ancak ben bunun doğru olduğunu kesinlikle düşünmüyorum bataryayı değişeli 6-7 yıl olacak. Yardımcı olur musunuz?
Laptop anakartlarının üzerinde ayrı bir güç yönetim devresi var. Yani batarya ile anakartın üzerindeki güç yönetim sistemi ayrı çalışıyor. iPhone'da ise böyle bir durum yok .
Hocam uzun süre şarjda işlem halinde durduğu zaman eğer pil de zayıfsa enerji açığı oluşuyor ve pil yavaşça gücünü kaybetmeye başlıyor, işte o anda %0 olana kadar pili şarjda zorlarsanız (ki iPhone 6 için zor bir iş) pil ölür.
Hocam uzun süre şarjda işlem halinde durduğu zaman eğer pil de zayıfsa enerji açığı oluşuyor ve pil yavaşça gücünü kaybetmeye başlıyor, işte o anda %0 olana kadar pili şarjda zorlarsanız (ki iPhone 6 için zor bir iş) pil ölür.
1 ay sonra dolaba kaldırıp emekli ettiğim telefonu bugün farklı kablo ile denedim açıldı, tastamam çalışıyor Meğerse kablo bozukmuş değiştirince sorunum çözüldü.