iPhone mikrofonu temizleyince ses kötü algılamaya başladı

5715

Yetkin
Mikrofon delikleri aşırı tozlanmıştı. Bende kulak pamuğunun ucunu ıslatıp mikrofonu sildim. Sonra peçete ile kuruladım. Ancak ses kayıt uygulamasında denediğimde sesi uzaktan hiç algılamıyor. Ancak mikrofona yaklaşınca çok az ses duyulabiliyor. Geçici bir şey mi?

İçine bir şeyler sıkışmış olabilir, tozu iyice derinlere itmiş olabilirsin, kulak çöpü pamuğu tıkanmış olabilir, peçete kalıntıları olabilir. Böyle parçalanan şeyler deliklerden toz temizliği için uygun değil, bir falım sakız bul ve yapışkan hale gelince bastır mikrofon deliklerine ne var ne yok yapışıp gelecektir.

İnce bir cımbız kullansa daha sağlıklı olmaz mı?

İnce bir cımbız kullansa daha sağlıklı olmaz mı?

Sakız daha zararsız, yumuşak bir malzeme. İçeride ne var ne yok çıkarıyor profesyonel telefon temizleme yapışkanları gibi. Cımbız ile uğraşırken bir yerleri kırmak delmek mümkün o yüzden ben fırçanın giremediği yerlerde hep sakız kullanıyorum, sırf bunun için falım sakız var dolapta bir paket.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…