ALCYONEUS

Uzman
Telefonu anlık bir sinir ile halının üzerine fırlatmış bulundum, görünürde hiçbir sorun yoktu ama şu an ekran dokunmatiği çalışmıyor. Parmak izi okuyucu sessize alma tuşu vb. şeyler aktif sorun yok şarj alıyor onda da sorun yok yani telefon aktif, camda sadece çizik var o da benden kaynaklı yani lafın özü telefon çalışma anlamında sorunlu değil ama dokunmatiği çalışmadığı için cihazı kullanamıyorum açık şekilde öylece bakışıyoruz.
Ben internette biraz baktım, yapay zekaya da durumu anlattım YT'de de videolarına baktım bana çok zor bir işlem gibi gelmedi ekran değişimi yapılması gerekiyor anladığım kadarıyla. Aktarım konusunda ne kadar başarılı olurum orasını bilemiyorum ama daha ince işçilik isteyen donanımları çok söküp taktım bu konuda sorun yaşayacağımı pek zannetmiyorum. Tek merak ettiğim gerçekten internette bahsedildiği gibi dokunmatik gittiyse ekran mı değişmeli yoksa anakart üzerinde de problem olabilir mi ve benzer durumu yaşayanlar var mı?

Burada sona eklemek istiyorum bazı arkadaşlar; " neden teknik servise gitmek yerine buraya konu açıyorsun?" diyecek, ben elektronik teknikeriyim bayiden tut distribütöre kadar çalıştım ve içerideki finansal durumu az çok biliyorum malzemeyi 1'e aldıysa 3'e fiyat çekmesi gereken yerde 5'e fiyat veriyor eline düştüğümüz için zaten mecbur kabul etmemiz gerektiğini düşünüyor fiyat reddi verilince de arada çakallık yapıp donanıma zarar verenler bile var o yüzden kendim yapabilecekken başkasının eline bırakmak istemiyorum.