iPhone SE 4 Detayları Sızdı: OLED Ekran, 6GB RAM ve AI Fotoğraf Modu Ön Planda

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Techolay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 77
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Diğer markalar yıllardır kullanıcısının gözünü rakamlarla boyamaya çalışıyor zaten. 100x zoom reklamı yaptılar defalarca. Şimdi de 120 Hz algısı…
Birinin telefotoya ilgisi olmadıkça 100x'i önemsemez ama uzun süre 120 Hz kullanan biri 60 Hz'e geçtiğinde gözleri kanayacak, fark bu. Apple da koysun 100x'i kapışsınlar o halde, madem algıdan ibaret.
iPhone her zaman telefonlarına daha az RAM koymuştur örneğin ama tüm telefonları amiral gemisidir.
Ama işletim sistemi gereği bu bir ihtiyaç. 100x koyalım ilgi çekelim meselesi değil ki. Saf Android'i geç, One UI'n 4 GB RAM'de vereceği performans ile iOS'in bir değil.
iPhone her zaman 60 Hz kullanır ama en iyi ekranı verir. Aralarındaki fark bu.
İşte bunu dedikten sonra insanların verdiği tepkiye şaşırmamak lazım.

Diğer markalar yıllardır kullanıcısının gözünü rakamlarla boyamaya çalışıyor zaten. 100x zoom reklamı yaptılar defalarca. Şimdi de 120 Hz algısı…
Algi degil. Butun bunlarin hepsi algi olsaydi hala hepimiz 1GB RAM'li, 4 inc 640p LCD ekranli tuglalar kullaniyor olurduk...
iPhone her zaman telefonlarına daha az RAM koymuştur örneğin ama tüm telefonları amiral gemisidir.
Vaktinde Android'in kaput alti teknolojileri pismemisti, her uygulama deli gibi RAM sizdirirdi. O haliyle bile multitasking konusunda iPhone 5s, 6 gibi cihazlara rakipleri ezici ustunlugu koyuyordu. Son 4 yildir falan Apple'in base model telefonlarina koydugu RAM oldukca yetersiz ve daha yeni farkina variyor. Eski vakitlerinde oldugu gibi cok ileri goruslu bir firma olsaydi bu problemi coktan problem olmaktan cikarir, ekstra bellegi koyar, iOS'un optimizasyonuyla da rahat rahat arkasina yaslanirdi. Tabii karsimizda eski inovatif, ileri goruslu ve ''does more, costs less'' mottosundan cok uzak bir Apple olunca, olaylar boyle oluyor maalesef...
iPhone her zaman 60 Hz kullanır ama en iyi ekranı verir.
Apple*, iPhone bir firma degil, marka adidir.
Buna ek olarak 15 serisinde ekranlari kimin urettigine, cok tastasli bir seymis gibi ismi olan ''Super Retina XDR OLED'' teknolojisinin aslinda kim tarafindan ilk uretildigine, LTPO teknolojisini kimin piyasaya adam akilli soktuguna ve daha da onemlisi, base model iPhone'larin fiyatlarindaki rakip telefonlarin kac yildir yuksek tazeleme hizli OLED paneller kullandigina bir bakin bakalim...

Hocam arkadaşın kafası güzel, çok üstüne gitmeyin. Sanki hissesi var mış gibi savunuyor bir de.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazık ya, 90 bin liralık bir telefonun 60Hz olmasını savunuyor

Aynen kanki, 60Hz ile takılmaya devam. Hak ettiğiniz değeri görüyorsunuz Apple tarafından

Ben zaten kendisiyle münakaşaya girmeyeceğim. Sizin de bu münakaşalara girmemenizi tavsiye ederim.
Sırf eglendiriyor diye göz ardı değil şu an. Eglendirmeyen Apple fanları çoktan kara listemde

90Hz ekran koysa gene gam yemem. 60Hz Samsung'un Low End'lerinde, hatta 10 yıllık LG G3'te bile var

Video edit işinde Hz değeri de önemlidir.
Bakın konuyu çok dağıtıyoruz, forum kurallarının dışına çıkıyoruz. Yakında hepimiz toplu bir ceza alacağız ve bunu hiç istemiyorum. Yine de bir bilgi yanlışını düzeltmeyi kendime vazife görüyorum.

Profesyonelim.

Video edit işinde 60 Hz üstü ekranı ne yapacaksın, bana söyler misin?

Hocam arkadaşın kafası güzel, çok üstüne gitmeyin. Sanki hissesi var mış gibi savunuyor bir de.
Terbiyeni takınmanı öneriyorum. Ben size saygısızlık yapmadım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…