Çözüldü IPv4 adresinin aynı kalması nasıl sağlanır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ethem Efe
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 121
  • Etiketler Etiketler
    nasıl
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Statik IP adresine sahibim. Ancak adresin aynı kalmasının nasıl sağlandığını unuttum, yardım ederseniz sevinirim.

E.
Onu siz değil operatör düşünecek. Statik IP hizmeti satın aldıysanız zaten hep aynı kalacak.?
Ek bir ayar yapılması gerektiğine eminim. İnternet ayarlarında olması gereken bir şeydi ancak hatırlamıyorum tam.

Zamanında Turknet üzerinden statik IP aldığımda da yapmam gerekmişti.

DHCP / Statik IP arasındaki değişimden mi bahsediyorsunuz router arayüzündeki?
Sanırım evet, tam hatırlamıyorum.

Bilgisayarı her sıfırladığımda IPv4 adresim değişiyor gibi gözüküyor, 104 yerine 111 örnek veriyorum. Port forwarding yaptığım için manuel olarak değiştirmem gerekiyor her seferinde.

Onu zaten ISS'in ayarlıyor olması lazım. Statik IP hatta tanımlandığında DHCP otomatik iptal oluyor.

Onu zaten ISS'in ayarlıyor olması lazım. Statik IP hatta tanımlandığında DHCP otomatik iptal oluyor.
Benim bahsettiğim şey iç IP adresi sanırım. Çünkü bilgisayarı her yeniden başlattığımda değişiyor.

Dışarı çıktığınız ip adresi static ip aldığınızda mevcut ISS tarafından ayarları sizin bir ayar yapmanıza gerek yok. Ancak bir bilgisayar üzerinden oyun vs. sunucu açtığınızda port yönlendirme yapmanız gerekir. Bu yönlendirmeyi yaptığınızda local ip adresini siz sabitlemeniz gerekir yoksa bilgisayarı her başlattıgınızda local ip adresiniz değişecektir. Bundan kaynaklı port yönlendirme başarısız olur.

Arayüzden MAC adresine kendin bir IP tanımlayabilirsin.

Bu kısım sanırım. Değil mi?

Evet bundan bahsediyorum. Yaptım şimdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…