• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

İran dini lideri Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'a savaş yetkisini verdi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Captain Levi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 76
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
  • Etiketler Etiketler
    savaş
Bunlar böyle sokakta AK-47 ile gezmez Afganistan'da olduğu gibi donanımsal olarak güçlüler.

Hocam Alper Rende'nin videosundan bahsediyorsanız Afganistan'da da herkes sokakta AK-47 ile gezmiyor. İran'da muhalifler idam ediliyor. Afganistan'dan çok farkı yok. Zaten bu kafayla giderse Orta Doğu'daki çoğu ülke Afganistan'ın yolundan gidiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Burada bahsedilen Afganistan gibi olacak terimi askeri güç olarak değil.

Yol geçen hanıyız zaten hocam. 3 - 5 milyon da İran'lı gelir ne yapalım.

İran o seviyeye gelmez göç ettirilecek kadar zayıf değiller.

Hocam Rusya nerede Afganistan İran nerede adamlar nerede. Donanımsal olarak en güçlü ülkelerden birisi Rusya zaten.

O anlamda demedim uzun süreli vurkaç tarzı bir şey olmaz dedim. Onu zaten Hizbullah ile yapıyorlardı.

İran o seviyeye gelmez göç ettirilecek kadar zayıf değiller.

O anlamda demedim uzun süreli vurkaç tarzı bir şey olmaz dedim. Onu zaten Hizbullah ile yapıyorlardı.
Hocam siz askeri güç olarak bakıyor olabilirsiniz ama halk askeri güce bakmıyor. Şu an olası bir İran-İsrail savaşında İran halkı açlıktan ö*meye başlayacak. Zaten ekonomik olarak çok berbat durumdalar, ülkeleri savaşı kaldırabilecek güçte değil.

Size göre İran o yolda mı ilerliyor? İran'dan bahsediyoruz.

Kaynak?

Evet, İran o anlamda iyi değil ama diğer ülkeler kadar zayıf da değil. O duruma gelmesi imkansız gibi, yapamazlar. Füzeleri var, nükleer var.

Bahsettiğiniz İran da rejim muhalifleri idam ediliyor, neden bahsediyorsunuz?

Edilebilir, dini yönetimle yönetiliyor. Yani şeriatçi diye zayıf olduğu anlamına mı geliyormuş?

Evet, İran o anlamda iyi değil ama diğer ülkeler kadar zayıf da değil. O duruma gelmesi imkansız gibi, yapamazlar. Füzeleri var, nükleer var.
Anlamadığınız şey füze ve nükleerin karın doyurmadığı. Şu anda zaten dünyanın geri kalanıyla arası iyi olmayan İran, İsrail ile savaşa girdiği zaman neredeyse çoğu gelişmiş ülkeden ambargo yiyecek. Ekonomileri bunu kaldıracak seviyede değil. Kaldı ki şu anda böyle bir savaşı Türkiye gibi bir ülke bile kaldırabilecek güçte değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…