İŞKUR işe gönderme formu nedir, nasıl alınır?

Vemoxis

Uzman
İŞKUR üzerinden başvurmak istediğim çoğu ilanın açıklamasında bu yazıyor;

"İş ve meslek danışmanınızdan işe gönderme formu aldıktan sonra, firmayla iş görüşmesine gitmeniz gerekmektedir. Şifreniz ile e-şube sistemimizden giriş yaparak, bu talebin başvur butonuna tıkladıktan sonra, irtibat numarasından randevu alarak iş görüşmesine gitmeniz gerekmektedir."

Bu bahsedilen işe gönderme formu tam olarak nedir? Bazı yerlerde İŞKUR kayıt belgesi olduğunu söylenmiş. Bazı yerlerde ise herhangi bir işe başvuru yaptıktan sonra çıkan başvuru belgesi olduğu söylenmiş ama bilmiyorum, işe gönderme formu farklı bir şey gibi geliyor bana. Bilgisi olan var mı bu konuda? Ayrıca başvurduktan sonra irtibat numarasını arayarak randevu alıp iş görüşmesine gitmeniz gerekmektedir diyor ama normalde işveren arayıp iş görüşmesine çağırmaz mı? Biz mi arayıp randevu almak zorundayız yani bilmiyorum, garip bir sistem var İŞKUR'da. Çoğu iş ilanlarının altında bu mesajı yazmışlar ve bu belgeyi her ilan istiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tür ilanlarda sen işveren ile görüşüyorsun. Başvurudan sonra, başvuru belgesi tarzında bir belge var. Bahsedilen belge o. Yani İşkur diyor ki işverene; bu şahıs benim üzerimden sana başvurdu. Bu belge de işte başvuru belgesi, gerisi sende. İşkur burada aracı yani. Başvuruyorsun, belgeyi alıp işverene ulaşıp devamını onunla çözüyorsun.

Tesekkurler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…