İşlemci boştayken 85-86 derecelere çıkıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SadeceEfe
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 35
  • Görüntüleme Görüntüleme 520
Önce cevaplamnızı istediğim sorular var.
-Termal macun ne zaman değiştirdiniz?
-Fan RPM değerleriniz nasıl?

Donanımsal sorun ise bu yaşadğınız problem format çözüm değildir.

Aldığımdan beri değiştirmedim 1 yıl oldu tam stok termal macunu kullanıyorum.
İşlemcinin 95 derece olduğunu görünce fan RPM 2600'e yükselttim.

Hocam işlemci fanını ayırdım aliminyumdaki tozları aldım fakat babam nem gidericimi nem azaltıcımı değişik bir sprey sıktı engel de olamadım.

1 Tozları saçma sapan şeylerle değil fırçayla veya varsa hava kompresörüyle alın.
2 Arctic MX 4, Arctic MX 6 veya Thermal Grizzly Kryonaut ile yenileyin. O işlemcinin üzerine sürün ve termal macundan çıkan plastik kaşık veya bir kartvisit yardımıyla tüm işlemci üzerine ince bir tabana oluşturun.
3 Sonuç değişmezse bize görev yöneticisinde en çok işlemci tüketenlerin resmini atın.

Stock soğutucunuz yeterli gelmiyor demek ki. Kule tipi yada sıvı soğutucu ile işlemcinize nefes aldırabilirsiniz gibi. Format çözmeyecektir.
Alternatif olarak işlemcinizi en çok kullanan programların ne olduğunu Görev Yöneticisinden kontrol edip bir değerlendirmesini yapabilirsiniz.

Boşta bu dereceler 1 senede olacak dereceler değil gibime geliyor.
Görev yöneticisinde en çok işlemci tüketenleri atın.

Benim 7 yıldır termalini yenilemediğim Casper laptop bile boşta 65 derece. Burada çok sakat bir durum var.

Görev yöneticisinde en çok işlemci tüketenleri atın.

Hocam onları alamam maalesef şu anda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…