İşlemci değişirse sıcaklıklar normale döner mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dostprime
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 173
  • Etiketler Etiketler
    döner

dostprime

Başarılı
Merhaba sevgili arkadaşlar, 20 dakika önceki konuda işlemcimin AMD Ryzen 5 3500X olduğunu ve boşta 90 derecede çalıştığını dile getirmiştim. Bu akşam Ryzen 5 5600 ve yeni bakır bir soğutucu almayı umuyor ve planlıyorum. Bunu yapmam sorunu ortadan kaldırır mı? Fikirleriniz benim için çok önemli. İyi akşamlar diliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek derdin sıcaklıksa illa işlemciyi değiştirmene gerek yok, güzel bir fan işini çözer. Yükseltme yapıcaksan 5600 güzel işlemcidir.

Aynı işlemciyi 5 yıldır kullanıyorum. Sorun büyük olasılıkla işlemcide değil sizin kasa hava akışınızda ve işlemci soğutmanızda.

Ayrıca bunlar yetersizken bir de üstüne muhtemel Core Performance Boost teknolojisi açıksa çok normal o sıcaklıklar. Kule tipi bir soğutucu alarak işlemciyi değiştirmeden de sorunu çözersiniz. Üstüne bir de CPB'yi kapatıp deneme yanılmayla en stabil voltaj/ghz ayarını yakalarsanız en verimli performansı da alırsınız işlemciden.

Bence stok fanı tam oturtamadığın için bu sorunu yaşıyorsun. AMD'nin stok fanını kastırarak takmanız gerektiği için 1 vida havada kalıyor bazen ya da tam sıkılmıyor. Söylediğim gibi bence hatalı fan montajı var.

İşlemci ısınma sorunu işlemci değiştirerek çözmeye çalışan gördüğüm tek kişisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…