Detaylar
Kim cevapladı?Görselde GPU Overclock'u da var gibi duruyor. Abartı bu da be, optimizasyon 60 FPS artırmaz.
- Makaleler
- 3
Oyununa, ekran kartına ve oynadığın ayarlara bağlı. FPS artışının asıl sebebi ekran kartı kullanımının %20 kadar artmış olması.
Sendeki kart zaten kan ter içinde çalışıyorsa istersen geleceğe gidip Ryzen 99800X3D al, FPS artmaz, ekran kartını "optimize" etmen gerekir.
Sendeki kart zaten kan ter içinde çalışıyorsa istersen geleceğe gidip Ryzen 99800X3D al, FPS artmaz, ekran kartını "optimize" etmen gerekir.
Peter Griffin 1
Üyecik
RAM Tuning'i yaparsanız kayda değer bir performans artışı sağlarsınız rekabetçi oyunlarda.
Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'lere çalış daha çok.
Quarit 3
Çalışkan
Kral, bu tür şeylerin hepsi yalan dolan. Ancak kimileri tuhaf sorunlar yaşıyor ve bazı ayarlar sayesinde bu kalibre oluyor ve FPS olması gereken değere ulaşıyor; insanlar da bunu "AA FPS'im arttı" diye algılıyor. Akıl var, mantık var; bu denli bir FPS artışı sağlayan tipler kendilerini hiç yormasınlar, gitsinler Microsoft'a da NVIDIA'da teknisyen olsunlar. Neden kendilerini ucuz YouTube içerik videoları ile yoruyor bu sözde bilmişler? Tüm problemler aslında özellikle yüksek FPS oyunlarda yaşanılan mermi isabet oranı ve senkronizasyon düzeni. Bunlar normalse, geriye kalan tek şey var, oda olan gecikme değerini biraz daha düşürmek olur ama çok dikkatli olmak gerek; özellikle RAM timing'leri ile ayar yapanlar için diyorum, en ufak yanlış ve kararsızlık özellikle başta mermi isabet oranı dengesini bozar. Konu bu kadar. Fazla FPS almak tam anlamıyla bir saçmalık demektir. Bunun için sistem parçaları satın almanız gerek.
Bu arada "optimize" kelimesinide araştırın
Ben 2 sene öncesine kadar optimizasyon işi yapıyordum. Ortalıkta "Tweakerım" diye gezinen ucuz kişilere göre işim çok sağlamdı. Çünkü var olan sistem gecikmesini en kötü gereken standartlara getirmek için uğraşıyordum, ve extra olarak stabil olarak bir tık daha düşük gecikme sunuyordum. FPS hiç değişmiyordu, aksine %90 aldıkları FPS'e göre %5 düşüyordu, ama millet yaptığım bu ayarlardan sonra tapıyordu bana, sabahın köründe bile arayan insanlar oluyordu. Ve sonra şimdi bile bu sefer ortalıkta yine "Optimizer" diye gezmeye başladılar. Bir çocuk var 4.500 TL alıyor. Yaptığı şeyler o kadar saçma ki...Hele ki Windows regedit ile...Ve plesabo etkisi yaşayan çaresiz kullanıcılar bu parayı o kişiye ödüyorlar. Sırf var olan FPS değerini bir şekilde görebilmek için
)) Gerçekten fiyasko durumlar bunlar.
Çok güzel bir başka YouTube videosu..Bu arada uzun yazılı yorum bana ait. Varsa aksini ispat edenler tartışabiliriz
Free 200FPS nedir ya haha.
Bu arada "optimize" kelimesinide araştırın
Çok güzel bir başka YouTube videosu..Bu arada uzun yazılı yorum bana ait. Varsa aksini ispat edenler tartışabiliriz
Son düzenleme:
p3xio
Üyecik
Hocam oynadıgım oyunda 10 fps artısı bıle buyuk bk avantaj oldugu ıcın merak rttim, sende optimize kelimesine mi takıldın
Kral, bu tür şeylerin hepsi yalan dolan. Ancak kimileri tuhaf sorunlar yaşıyor ve bazı ayarlar sayesinde bu kalibre oluyor ve FPS olması gereken değere ulaşıyor; insanlar da bunu "AA FPS'im arttı" diye algılıyor. Akıl var, mantık var; bu denli bir FPS artışı sağlayan tipler kendilerini hiç yormasınlar, gitsinler Microsoft'a da NVIDIA'da teknisyen olsunlar. Neden kendilerini ucuz YouTube içerik videoları ile yoruyor bu sözde bilmişler? Tüm problemler aslında özellikle yüksek FPS oyunlarda yaşanılan mermi isabet oranı ve senkronizasyon düzeni. Bunlar normalse, geriye kalan tek şey var, oda olan gecikme değerini biraz daha düşürmek olur ama çok dikkatli olmak gerek; özellikle RAM timing'leri ile ayar yapanlar için diyorum, en ufak yanlış ve kararsızlık özellikle başta mermi isabet oranı dengesini bozar. Konu bu kadar. Fazla FPS almak tam anlamıyla bir saçmalık demektir. Bunun için sistem parçaları satın almanız gerek.
Bu arada "optimize" kelimesinide araştırınBen 2 sene öncesine kadar optimizasyon işi yapıyordum. Ortalıkta "Tweakerım" diye gezinen ucuz kişilere göre işim çok sağlamdı. Çünkü var olan sistem gecikmesini en kötü gereken standartlara getirmek için uğraşıyordum, ve extra olarak stabil olarak bir tık daha düşük gecikme sunuyordum. FPS hiç değişmiyordu, aksine %90 aldıkları FPS'e göre %5 düşüyordu, ama millet yaptığım bu ayarlardan sonra tapıyordu bana, sabahın köründe bile arayan insanlar oluyordu. Ve sonra şimdi bile bu sefer ortalıkta yine "Optimizer" diye gezmeye başladılar. Bir çocuk var 4.500 TL alıyor. Yaptığı şeyler o kadar saçma ki...Hele ki Windows regedit ile...Ve plesabo etkisi yaşayan çaresiz kullanıcılar bu parayı o kişiye ödüyorlar. Sırf var olan FPS değerini bir şekilde görebilmek için
)) Gerçekten fiyasko durumlar bunlar.
Çok güzel bir başka YouTube videosu..Bu arada uzun yazılı yorum bana ait. Varsa aksini ispat edenler tartışabilirizFree 200FPS nedir ya haha.
Quarit 3
Çalışkan
10 FPS arttıramazsın öyle bir mantık yok. Gerçek anlamda sorunsuz bir bilgisayara bunu yap gel benden ne dilersen dile. Ben optimize kelimesine takılmadım ama takıldımda diyebilirim. Ama genel olarak takıldığım nokta insanlar neden bu kadar bodoslamasına dalmaya hazır vaziyette bu konulara özellikle ? Mesela ben donanımsal sorunları olan PCler için yardımcı oluyordum ya da yaptığım gecikme ayarlarından sonra insanlar alması gereken FPSleri alıyordu, kimileri bu FPS değer aralığı çok fazla oluyordu bozuk sistemde oynadığı değerlere göre, sonra seviniyorlardı ben her türlü bu tür konuşmaları yine yapıyordum. FPS arttırma diye bir şey olmaz hepsi birer saçmalık, ve sonra yaşadığı problemleri anlatıp nelerin normale nasıl döndüğünü ve gördüğü FPS değerinde aslında normal olduğunu belirtiyordum. Sana da açıklamaya çalıştım az çok. Yani şunu bil, eğer ki bir ayardan sonra FPS değerin 10 20 neyse artıyorsa eğer bu bir sorun demektir, artık ne için ayar yapıyorsan bil ki o konuda bir sorun var demektirHocam oynadıgım oyunda 10 fps artısı bıle buyuk bk avantaj oldugu ıcın merak rttim, sende optimize kelimesine mi takıldın
Örnek mesela RAM profilleri kapalı olan bir çok bilgisayarda FPS değerin altında oluyor, ve birileri çıkıp +150 FPS arttırma video diye anlatıyor. Bu FPS arttırmak değil, kullanıcının bilinçsiz olduğu konularda neyin ne olduğunu öğrenmek, yapılması gereken yapılır ve alması gereken FPS değerlerini alır. Konu bu kadar.
Yeni mesajlar
-
-
-
Sportif başarılarım ve bir sonraki maçım için tavsiyeler (Dövüş sanatları)
- Ord.Prof.Dr Erdal Kömürcü