İşlemci sıcaklığı için Package mı CCD #0 mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Heisenberg55
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 241
  • Etiketler Etiketler
    hangi

Heisenberg55

Becerikli
Bu sıcaklıkları gördüğümüz hwmonitor uygulamasında işlemcinin sıcaklığı için en doğru bakmamız gereken yer;

- Package
-Ccd #0

Hangisi ?

"Package" sıcaklığı, CPU paketinin genel sıcaklığını ifade eder. Bu pakete CPU çekirdekleri (CCD’ler), entegre bileşenler, ısı yayıcı ve çevresindeki fiziksel yapı dahildir. Bu sıcaklık, tüm CPU biriminin ne kadar ısındığını gösteren toplu bir ölçüm ve işlemcinin genel termal sağlığını değerlendirmek açısından önemli.

"CCD #0" sıcaklığı ise CPU’nun Core Complex Die’larından (CCD) birinin sıcaklığını ifade eder. Her CCD, işlemci çekirdeklerini ve önbelleği barındırır, dolayısıyla bu sıcaklık doğrudan çekirdeklerin o anda ne kadar ısındığını gösterir. Birden fazla CCD’ye sahip işlemciler (örneğin bazı AMD Ryzen modelleri), her CCD için ayrı sıcaklık gösterir: CCD #0 ve CCD #1 gibi.

• Package Sıcaklığı = Çekirdekler ve diğer bileşenler dahil olmak üzere CPU paketinin genel sıcaklığı.
  • CCD #0 Sıcaklığı = İlk core complex die’ın (çekirdeklerin kendisinin) sıcaklığı.
CPU sıcaklıklarını izlerken, Package sıcaklığı işlemcinin genel ısınma durumunu anlamak için faydalı. CCD sıcaklıkları ise çekirdeklere özgü ısınmayı gösterir ve iş yükünün dağılımına bağlı olarak daha düşük veya daha yüksek olabilir. CPU’nun termal durumunu kapsamlı şekilde izlemek için her ikisi de önemli diyebiliriz.

Recep Bey, detaylı bi hava soğutma ve sıvı soğutma ile karşılaştırma yaparken sıcaklıklarla ilgili bilgilendirme videosu gelebilir mi? Elimde 7700 var benim de işlemci olarak. Kasam AP201 fena sıcak çalışıyor. 90W PPT yapmak zorunda kaldım.. Büyük geniş bi kasaya geçsem acaba pek fark olur mu diye ben de sıcaklıklara pek kafaya taktım bu sıralar..

Konuyla alakasız oldu, kusuruma bakmayın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…