İşlemci termal macunsuz ne kadar dayanabilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RickSanchez
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 145
  • Etiketler Etiketler
    termal

RickSanchez

Uzman
Merhaba bilgisayarımı 1 dakika termal macunu olmadan çalıştırıp kapatsam işlemciye ne kadar zararı olur? Bunu öğrenmek istiyorum.

Sadece kasanın egzoz ve diğer fanlarını test etmem gerekiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba bilgisayarımı 1 dakika termal macunu olmadan çalıştırıp kapatsam işlemciye ne kadar zararı olur? Bunu öğrenmek istiyorum.

Ani bir şekilde ısınıp kendini/sistemi kapatır. Yeni nesil işlemciler daha dayanıklı bu konuda. (Şu kısmı açıklayayım; 2000'li yıllardan kalmalara kıyasla daha dayanıklı. Biraz anlam kargaşası olmuş.)

Son düzenleme:

1 dakikadan bir şey olmaz o sirada işlemci soğutucuyu bastirin en azından dayansın.

Herhangi bir sorun olmaz. Uzun vadede olmadığı sürece.

İşlemciye bağlı 15W-20W yakan bir u işlemci sadece çok az radyatör ile kontakt olsa da sadece pasif soğutma ile dakikalar boyu dayanabilir ani kapanma high end işlemcilerde olur.

Zaten siz kapatmadan kendini acil korumaya alıp kapatacaktır. Ama işlemcinize bağlı tabii temelde.

Ben 2 yıldır macuncuz 3000G calistirmistim. 45 derece ustu gormedim hiç. Full yukte isinmiyorsa macunsuz da kullanilabilir. Islemci yuzeyine uzun vadede bir sey olur mu bilemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…