İşlemci ve ekran kartı sıcaklık sınırını yükseltmek laptopa zarar verir mi?

cagata

Uzman
GPU Tweak uygulamasından baktım da ekran kartı sıcaklık sınırı 91 derece ve ThrottleStop'ta işlemci sıcaklık sınırı 88 derece. Performans için 3-4 derece artırsam zararı olur mu laptopa?

Yeni laptoplar özellikle yüksek sıcaklıklarda çalışabilir ancak sınırları çok aşmamak lazım. Arttırsanız da çok bir performans elde edemezsiniz zaten. Fan daha hızlanabilecekse fan daha da hızlanır sadece.

İşlemciyi arttır ekran kartını arttırma üstü 30FPS.

İşlemciyi arttır ekran kartını arttırma üstü 30FPS.

İşlemciyi throotlestoptan bir kere 97 derece ayarladım ulaşınca hemen laptop kapandı şimdi 89 derece kullanıyorum ama 92 derece arttırsam sıkıntı olur mu?

İşlemciyi throotlestoptan bir kere 97 derece ayarladım ulaşınca hemen laptop kapandı şimdi 89 derece kullanıyorum ama 92 derece arttırsam sıkıntı olur mu?

89 iyi fazlası büyük performans vermiyor.

Aslınca veriyor 89 derecede 18 wattdayken 92 derecede 22 wattda 94 derecede 23 wattda çalışıyor.

4 watt için sıcağa gerek yok performans versede illaki kendisini sınırlıyordur 89C şeç yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…