İşletim sisteminin hangi diskte kurulu olduğu nasıl öğrenilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan N2mYoqh
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 915

N2mYoqh

Uzman
Yer
Afyonkarahisar
Arkadaşlar merhaba,
Geçen gün paylaştığım konu vardı bir şekilde format atmayı başardım ama sorun şu işletim sistemini hangi diske kurduğumu bilmiyorum HDD'mi kurulu yoksa SSD'mi kurulu bunu öğrenmemizin bir yolu yöntemi var mıdır?

Çözüm
Görev Yöneticisi > Bakmak istediğin disk > Sistem Diski yazan kısımda "Evet/Hayır" olarak yazıyor.

Ayrıca Yerel Disk (C:) > Sağ tık > Özellikler > Donanım üzerinden de bakabilirsiniz.
Merhaba, Windows + R'ye basıp CMD yazın ve komut istemini açın. Sonra da "wmic diskdrive get model, mediaType" kodunu yazıp Enter'a tıklayın. Ne çıktı ekran görüntüsü atabilir misiniz? Diskinizin model numarası ve türü yazması lazım.

Son düzenleme:
Donanımında bulunan disklerin kapasitelerini biliyorsan yerel disk (diskin üzerinde Windows logosu olur) etiketine bakarak sisteminin hangi diske kurulu olduğunu anlayabilirsin.

Windows logosunu görüyorum fakat o diskin SSD mi, HDD mi olduğunu anlamam lazım.

Merhaba, Windows + R'ye basıp CMD yazın ve komut istemini açın. Sonra da "wmic diskdrive get model, mediaType" kodunu yazıp Enter'a tıklayın.
çalışmadı.

• Bu bilgisayar ekranından işletim sisteminin kurulu olduğu diski bulun ve sürücü harfine bakın.
  • CrystalDiskInfo programını kurup bilgisayarınızdaki depolama aygıtlarının sürücü harflerine ve standartlarına bakın.
  • İşletim sisteminin kurulu olduğu sürücünün harfini CrystalDiskInfo'daki sürücülerle kıyaslayın ve eşleştirin.
  • Standart özelliğine bakıp diskin SSD'mi HDD mi olduğunu anlayabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…