ISS önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Lemrado
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 195
  • Etiketler Etiketler
    önerisi

Lemrado

Uzman
Merhaba, şu an Millenicom kullanıyorum ve gerçekten berbat bir firma, herhangi bir sebeple canlı birine ulaşmak neredeyse imkansız ama fiyatı uygun olduğu için bu zamana kadar kullandım. Artık değiştirmek istiyorum. İnternetten baktığımda firmalar kampanya adı altında saçmalık sunuyorlar, sizin bildiğiniz önerebileceğiniz bir ISS, paket veya kampanya var mı? Altyapı 35 Mbit destekliyor.

Neden TurkNet'e geçmeli de başka bir firmaya geçmemeli? Bizi aydınlatır mısınız? Ben bile neden direkt TurkNet yazdığınızı merak ettim, KS'de merak etmiştir.

Yıllardır Turknet kullanıcısıyım. Turknet'in avantajı taahhüdü bildiğiniz üzere bulunmamakta. Ayrıca kullandığım seneler boyunca gram arıza, ping sorunu vs. yaşamadım. Müşteri hizmetlerine anında ulaşabiliyorsunuz, destek kaydı oluşturduğunuz zaman anında geri dönüş yapıp bilgi aktarabiliyorlar. Genellikle tüm operatörleri kullandım Millenicom'a kadar ama şu an tek memnun olduğum operatör Turknet oldu. Yanlış bilmiyorsam arkadaşını davet ettiğin için de 1 ay ücretsiz kullanım yapabiliyorsun. Eğer öyle bir şey serbest ise KS'nin geçiş esnasında davetiye kodunu iletip ücretsiz kullanımını sağlatabilirim.

Genel arıza olduğu zaman bulunduğu bölgede çalışma olduğu zaman önceden SMS atıp bilgi veriyorlar, sadece belirtilen saatlerde kısa süreli kesinti oluyor. KS'nin altyapısı Turknet eğer uygun olursa direkt geçiş yapabilir. Öbür türlü TT veya geçmek isterse, onlar sözleşme yapıyor, memnun kalmayıp örnek veriyorum 4-5 ay kullanım yaptı, cayma bedeli öder.

Ayrıca başka bir operatörden churn yolu ile Türknet'e geçiş oldukça hızlı. Benim geçişim yaklaşık 24 saat falan sürmüştü. Sabit fiyat garantiside var. Belli bir miktar ödedikten sonra zam gelse bile sabit fiyattan yararlanabiliyorsun.

Çoğu firma Temmuz gibi zam yapacaklar, biraz bekle; yeni zamlardan sonra karar verirsin.

Teşekkür ederiz, kullanıcı deneyiminizi anlatmanız daha iyi oldu. Böylelikle KS'de neden geçmesi gerektiği konusunda fikir sahibi olmuş oldu.

Yıllar önce Turknet kullanmıştım, kısa bir müddet kullandıktan sonra ping sorunu yaşamaya başladım hem de ciddi oranda. Defalarca kez iletişim kurmama rağmen en son suçu bana attılar ve yapacak bir şey yok dediler, sonra ISS değiştirdim ve ping falan kalmadı. Acaba yine aynı sorunu yaşar mıyım diye düşündüm şu an.

Teşekkür ederiz, kullanıcı deneyiminizi anlatmanız daha iyi oldu. Böylelikle KS'de neden geçmesi gerektiği konusunda fikir sahibi olmuş oldu.

Rica ederim hocam, ayrıca sadece tek bir aboneliğimiz bulunmamakta. Yaklaşık 4 adet aboneliğimiz var. Birisi iş yerinde, birisi yazlıkta, kışlık evimizde ve köydeki evimizde kullanıyoruz. Hizmetleri oldukça güzel.

İsterseniz bir deneyin hocam. En azından başvurunuzu yapın, size dönüş yapsınlar, bölgenizdeki altyapı uygunluğunu sorgulasınlar. Ona göre geçiş yaparsanız. Eğer geçiş uygun olursa, profilime yazarsanız veya moderatör aracılığı ile özel bir DM başlatıp davetiye kodu iletebilirim.

Önerim TurkNet olurdu ancak altyapı bakır olduğunda bu konudaki bakış açım biraz değişiyor. Bunun sebebi de oldukça basit;
-Sabit fiyat politikası.

Stream (up/down) hızı arttıkça TurkNet çok daha makul bir seçenek. Aynı fiyata çok daha yüksek downstream ve upstream hızları alınabiliyor.

Bakır altyapı için tavsiyem; bulunduğun lokasyonda hizmet veren firmaların Looking Glass servislerini kullanarak peering performansı iyi olan ve fiyat/performans açısından en avantajlı ISS'yi seçmen olur.

35 Mbps ile 1000 Mbps (GigaFiber) kullanan kişinin aynı parayı ödemesi canını sıkabilir Hizmet konusunda diyecek lafım yok elbette ama mantıklı bir seçenek değil bana göre.

100 Mbps kullanım için gayet yeterli. Ben 75 ve 100 kullanıyorum. Keşke altyapı GigaFiber desteklesede GigaFiber kullansam. Ama mahalleye gelecek diyorlar bakalım. En kötü 35 değil de 50 veya 75 olursa daha iyi olabilir en azından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…