Elbette. Konu sahibi arkadaşın altyapısı desteklemediği için fiyat açısından makul gelmedi bana.100 Mbps kullanım için gayet yeterli. Ben 75 ve 100 kullanıyorum. Keşke altyapı GigaFiber desteklesede GigaFiber kullansam. Ama mahalleye gelecek diyorlar bakalım. En kötü 35 değil de 50 veya 75 olursa daha iyi olabilir en azından.
Detaylar
Kim cevapladı?Arantheim
Uzman
Bence de Turknet, neden diye sorarsanız da.
2018'den beri Türknetliyim, şu güne kadar TTnet altyapısından Turknet almama rağmen ciddi bir sorun yaşamadım. 1.5 ay önce bir sorun yaşadım ve çağrı merkezi ile değil teknik ekipten birisi ile görüşmek istiyorum, daha çok bilgi sahibi bana teknik terimler ile anlatabilecek birisi istiyorum diye talep ettiğimde, tabii ki dediler ve 2-3 hafta boyunca 2-3 günde bir beni sorun var mı diye arayan teknik ekip çalışanına yönlendirdiler.
Hatta arkadaşa TTnet fiber için kendim hat çekeceğim gidip başvursam hattı santrale bağlarlar mı dediğimde, ben gigafiber için bölgenizi araştırayım, boşuna para harcamayın gigafiber gelecek ise ücretsiz çekeriz hizmetinizi dedi ve 1 haftaya haber vereceğim dedi. Ben de daha aramaz diye beklerken 4 gün sonra aradı müjde bölgenizde imalat başlamış birkaç ay içinde gigafiber gelecek dedi, hiçbir firmada böyle takip etme görmedim ben. Sözünün arkasında durdular hep TTnet altyapısı olmasına rağmen.
Ama şunu da belirteyim, aslında çalışan kalitesi ve çalışan disiplini ile doğru orantılı bu İSS tercihi. Her firmada işini önemsemeyen ve günü geçirmek için çalışan eleman dolu,
1.5 ay önce sorun yaşadım demiştim ya, TTnet santraline port değişimi için doğal olarak TTnet çalışanı geldi beni aradı, ben de yanına gittim. Buz gibi havada 4-5 saat santralde ve evimde işi olmamasına rağmen yardımcı oldu bana. TTnet'i sevmem ama o arkadaş işine önem veren birisiydi mesela.
Bunu yapabilecek başka bir İSS firması olduğunu sanmıyorum, yapabilseler bile tercih etmezler, çünkü ben Turknet'te şunu gördüm şahsen. Bilgiyi aktarmak ve doğru bilgiyi yaymak istiyorlar, diğer İSS'ler gibi az bilsin bizi zorlamasın mantığı yok.
İşte bu yüzden bence Turknet en iyisi, altyapısal sorunları olanlar için bir şey diyemem, ciddi sorun yaşayan da olmuştur Turknet'te ama TTnet'de ya da Süperonline'da 100 kişiden 60'ı sorun yaşıyor ise misal, Turknet'te bu 100 kişide 10'dur 20'dir bence. Çünkü Türkiye'de olup da internette biz tamamen sorunsuzuz diyemez hiçbir İSS firması.
2018'den beri Türknetliyim, şu güne kadar TTnet altyapısından Turknet almama rağmen ciddi bir sorun yaşamadım. 1.5 ay önce bir sorun yaşadım ve çağrı merkezi ile değil teknik ekipten birisi ile görüşmek istiyorum, daha çok bilgi sahibi bana teknik terimler ile anlatabilecek birisi istiyorum diye talep ettiğimde, tabii ki dediler ve 2-3 hafta boyunca 2-3 günde bir beni sorun var mı diye arayan teknik ekip çalışanına yönlendirdiler.
Hatta arkadaşa TTnet fiber için kendim hat çekeceğim gidip başvursam hattı santrale bağlarlar mı dediğimde, ben gigafiber için bölgenizi araştırayım, boşuna para harcamayın gigafiber gelecek ise ücretsiz çekeriz hizmetinizi dedi ve 1 haftaya haber vereceğim dedi. Ben de daha aramaz diye beklerken 4 gün sonra aradı müjde bölgenizde imalat başlamış birkaç ay içinde gigafiber gelecek dedi, hiçbir firmada böyle takip etme görmedim ben. Sözünün arkasında durdular hep TTnet altyapısı olmasına rağmen.
Ama şunu da belirteyim, aslında çalışan kalitesi ve çalışan disiplini ile doğru orantılı bu İSS tercihi. Her firmada işini önemsemeyen ve günü geçirmek için çalışan eleman dolu,
1.5 ay önce sorun yaşadım demiştim ya, TTnet santraline port değişimi için doğal olarak TTnet çalışanı geldi beni aradı, ben de yanına gittim. Buz gibi havada 4-5 saat santralde ve evimde işi olmamasına rağmen yardımcı oldu bana. TTnet'i sevmem ama o arkadaş işine önem veren birisiydi mesela.
Bunu yapabilecek başka bir İSS firması olduğunu sanmıyorum, yapabilseler bile tercih etmezler, çünkü ben Turknet'te şunu gördüm şahsen. Bilgiyi aktarmak ve doğru bilgiyi yaymak istiyorlar, diğer İSS'ler gibi az bilsin bizi zorlamasın mantığı yok.
İşte bu yüzden bence Turknet en iyisi, altyapısal sorunları olanlar için bir şey diyemem, ciddi sorun yaşayan da olmuştur Turknet'te ama TTnet'de ya da Süperonline'da 100 kişiden 60'ı sorun yaşıyor ise misal, Turknet'te bu 100 kişide 10'dur 20'dir bence. Çünkü Türkiye'de olup da internette biz tamamen sorunsuzuz diyemez hiçbir İSS firması.
GodOfWar
Deneyimli
Elbette. Konu sahibi arkadaşın altyapısı desteklemediği için fiyat açısından makul gelmedi bana.
699 TL aylık ödeme yapıyorum. Sabit fiyat politikasına gelince belli bir fiyat ödeyip operatör zam yapsa bile sabit fiyat üzerinden devam edebiliyorsunuz. Biliyorsunuz Türkiye şartlarında bu fiyat altına bir paket yok. TT fiyatlarını biliyorsunuz epey bir pahalı zaten.
Fahare
Becerikli
- Makaleler
- 1
Bende birkaç operatörle yaşadığım deneyimi anlatayım: Turknet deneyimimle başlayayım ilk zamanlarda sorunsuzdu sonraları akşam saatlerine doğru internet var ama yoktu hiçbir yere girmiyordu vpn açınca giriyordu. Onlar siteden bakıyor dsl bağlantısı var ip var tamam sorun yok deyip destek kaydını kapatıp duruyorlar. Ekran kaydı falan attım 1 haftanın sonunda inanıp teknik ekibe bağladılar traceroute attınca doğru olduğunu anlayıp düzeltmişlerdi. Altyapın kötüyse telekoma diş geçirebilen firmaların birinden hizmet al Gibirnet ise ping değerleri falan iyiydi hatta firma sahibi bayağı iyi sektörün içinden biri Steam'den ücretsiz oyun oynamamızı sağlamıştı. Aboneler olarak (Aynı ağa bağlıyız gibi görünüyorduk oyunları bizle paylaşıyordu.) hatta ilk modem root işlemini yapanlarda ipv6 açtılar baktılar aboneler hizmet alamıyor Telekom modemi kısıtlamış yazılım geliştirip root olup ipv6 aktifleştiriyordu ama Telekoma diş geçiremediler altyapı sorunlu baktırın dememe rağmen tamir ettiremediler. Üstüne fazla reklam yapıp aşırı abone alınca fiyatlarını artırmak zorunda kaldılar. Gigaspeede geçtim memnunum fiyatlar fena değil ama en önemlisi telekoma diş geçiriyorlar sorun olduğunda çözdürüyorlar.
TT, hakim operatör statüsünde olduğu için normal. Aynı şey mobil sektörde Turkcell için geçerli. Taahhütsüz hizmet veren ISS'lerde bu durum can sıkıcı olur ama taahhüt süresi boyunca sabit fiyat zaten nereye gidersen git699 TL aylık ödeme yapıyorum. Sabit fiyat politikasına gelince belli bir fiyat ödeyip operatör zam yapsa bile sabit fiyat üzerinden devam edebiliyorsunuz. Biliyorsunuz Türkiye şartlarında bu fiyat altına bir paket yok. TT fiyatlarını biliyorsunuz epey bir pahalı zaten.
Halo
Becerikli
Şu an gigaspeedden memnunmusunuz.Bende birkaç operatörle yaşadığım deneyimi anlatayım: Turknet deneyimimle başlayayım ilk zamanlarda sorunsuzdu sonraları akşam saatlerine doğru internet var ama yoktu hiçbir yere girmiyordu vpn açınca giriyordu. Onlar siteden bakıyor dsl bağlantısı var ip var tamam sorun yok deyip destek kaydını kapatıp duruyorlar. Ekran kaydı falan attım 1 haftanın sonunda inanıp teknik ekibe bağladılar traceroute attınca doğru olduğunu anlayıp düzeltmişlerdi. Altyapın kötüyse telekoma diş geçirebilen firmaların birinden hizmet al Gibirnet ise ping değerleri falan iyiydi hatta firma sahibi bayağı iyi sektörün içinden biri Steam'den ücretsiz oyun oynamamızı sağlamıştı. Aboneler olarak (Aynı ağa bağlıyız gibi görünüyorduk oyunları bizle paylaşıyordu.) hatta ilk modem root işlemini yapanlarda ipv6 açtılar baktılar aboneler hizmet alamıyor Telekom modemi kısıtlamış yazılım geliştirip root olup ipv6 aktifleştiriyordu ama Telekoma diş geçiremediler altyapı sorunlu baktırın dememe rağmen tamir ettiremediler. Üstüne fazla reklam yapıp aşırı abone alınca fiyatlarını artırmak zorunda kaldılar. Gigaspeede geçtim memnunum fiyatlar fena değil ama en önemlisi telekoma diş geçiriyorlar sorun olduğunda çözdürüyorlar.
Arantheim
Uzman
Bende birkaç operatörle yaşadığım deneyimi anlatayım: Turknet deneyimimle başlayayım ilk zamanlarda sorunsuzdu sonraları akşam saatlerine doğru internet var ama yoktu hiçbir yere girmiyordu vpn açınca giriyordu. Onlar siteden bakıyor dsl bağlantısı var ip var tamam sorun yok deyip destek kaydını kapatıp duruyorlar. Ekran kaydı falan attım 1 haftanın sonunda inanıp teknik ekibe bağladılar traceroute attınca doğru olduğunu anlayıp düzeltmişlerdi. Altyapın kötüyse telekoma diş geçirebilen firmaların birinden hizmet al Gibirnet ise ping değerleri falan iyiydi hatta firma sahibi bayağı iyi sektörün içinden biri Steam'den ücretsiz oyun oynamamızı sağlamıştı. Aboneler olarak (Aynı ağa bağlıyız gibi görünüyorduk oyunları bizle paylaşıyordu.) hatta ilk modem root işlemini yapanlarda ipv6 açtılar baktılar aboneler hizmet alamıyor Telekom modemi kısıtlamış yazılım geliştirip root olup ipv6 aktifleştiriyordu ama Telekoma diş geçiremediler altyapı sorunlu baktırın dememe rağmen tamir ettiremediler. Üstüne fazla reklam yapıp aşırı abone alınca fiyatlarını artırmak zorunda kaldılar. Gigaspeede geçtim memnunum fiyatlar fena değil ama en önemlisi telekoma diş geçiriyorlar sorun olduğunda çözdürüyorlar.
Fiyat konusunda ve yaptırım konusunda doğrudur fakat bunun sebebi diş geçirmeleri değil, Turknet'in de ilk yıllarını hatırlarsanız yarı fiyattaydı ve bütün talepler çok hızlı çözümleniyordu, sebebi neydi derseniz. Firma büyüklüğü ve devlet desteği.
Büyük firmalar ile aynı ortamda ayakta kalabilmeleri için yeni açılan ve kullanıcı sayısı az olan firmalara destek atılıyor, fiyatlandırma ve vergi desteği gibi. Turknet de öyleydi, Gıbırnet de Millenicom da. Ben siz söyleyene kadar Gigaspeed diye bir firma adını hiç duymadım, özünde TTNET altyapısından hizmet veriyor ise hepsi aynı aslında dediğim gibi tek farkları, çalışan kalitesi ve firma sahiplerinin vizyonlarıdır.
Bu işin içinden gelen kişiler olmaları da güzel, Turknet ekibi de öyle zaten o yüzden yıllardır duruyorum ben de çünkü sorularıma düz aynı cevaplar değil, teknik terimler ile cevap veriliyor. Umarım Gigaspeed de bu oranda büyük firmalardan olur ve tekelleşmeden kurtuluruz, tek temennimiz bu. Öncüsü de bence Turknet bunun.
Lemrado
Uzman
Teşekkürler hocam, biraz daha bekleyip değiştireceğim eğer Turknet'e geçersem sizinle iletişime geçerim.Rica ederim hocam, ayrıca sadece tek bir aboneliğimiz bulunmamakta. Yaklaşık 4 adet aboneliğimiz var. Birisi iş yerinde, birisi yazlıkta, kışlık evimizde ve köydeki evimizde kullanıyoruz. Hizmetleri oldukça güzel.
İsterseniz bir deneyin hocam. En azından başvurunuzu yapın, size dönüş yapsınlar, bölgenizdeki altyapı uygunluğunu sorgulasınlar. Ona göre geçiş yaparsanız. Eğer geçiş uygun olursa, profilime yazarsanız veya moderatör aracılığı ile özel bir DM başlatıp davetiye kodu iletebilirim.
Yeni konular
-
-
1.000 TL'ye kadar bilgisayar masası için ayak destek ünitesi önerisi
- Michael MYERS
-
-
-
-
-
-
-