Bence de Turknet, neden diye sorarsanız da.
2018'den beri Türknetliyim, şu güne kadar TTnet altyapısından Turknet almama rağmen ciddi bir sorun yaşamadım. 1.5 ay önce bir sorun yaşadım ve çağrı merkezi ile değil teknik ekipten birisi ile görüşmek istiyorum, daha çok bilgi sahibi bana teknik terimler ile anlatabilecek birisi istiyorum diye talep ettiğimde, tabii ki dediler ve 2-3 hafta boyunca 2-3 günde bir beni sorun var mı diye arayan teknik ekip çalışanına yönlendirdiler.
Hatta arkadaşa TTnet fiber için kendim hat çekeceğim gidip başvursam hattı santrale bağlarlar mı dediğimde, ben gigafiber için bölgenizi araştırayım, boşuna para harcamayın gigafiber gelecek ise ücretsiz çekeriz hizmetinizi dedi ve 1 haftaya haber vereceğim dedi. Ben de daha aramaz diye beklerken 4 gün sonra aradı müjde bölgenizde imalat başlamış birkaç ay içinde gigafiber gelecek dedi, hiçbir firmada böyle takip etme görmedim ben. Sözünün arkasında durdular hep TTnet altyapısı olmasına rağmen.
Ama şunu da belirteyim, aslında çalışan kalitesi ve çalışan disiplini ile doğru orantılı bu İSS tercihi. Her firmada işini önemsemeyen ve günü geçirmek için çalışan eleman dolu,
1.5 ay önce sorun yaşadım demiştim ya, TTnet santraline port değişimi için doğal olarak TTnet çalışanı geldi beni aradı, ben de yanına gittim. Buz gibi havada 4-5 saat santralde ve evimde işi olmamasına rağmen yardımcı oldu bana. TTnet'i sevmem ama o arkadaş işine önem veren birisiydi mesela.
Bunu yapabilecek başka bir İSS firması olduğunu sanmıyorum, yapabilseler bile tercih etmezler, çünkü ben Turknet'te şunu gördüm şahsen. Bilgiyi aktarmak ve doğru bilgiyi yaymak istiyorlar, diğer İSS'ler gibi az bilsin bizi zorlamasın mantığı yok.
İşte bu yüzden bence Turknet en iyisi, altyapısal sorunları olanlar için bir şey diyemem, ciddi sorun yaşayan da olmuştur Turknet'te ama TTnet'de ya da Süperonline'da 100 kişiden 60'ı sorun yaşıyor ise misal, Turknet'te bu 100 kişide 10'dur 20'dir bence. Çünkü Türkiye'de olup da internette biz tamamen sorunsuzuz diyemez hiçbir İSS firması.