İstanbul (Şiir)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Oltran
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 130

Oltran

Üstün
Makaleler
11
İstanbul'da sevişmek sabaha kadar seninle,
Gözlerimizi kapatsak bile yorgunluktan,
Boğazın ışıklarını içimize çekmek isterim

Ah İstanbul gavur İstanbul!
Bir zamanlar aşkı, kokusu, meyvesi
Hayat gibi, dumana sarılır gidersin
Duman beyazdır, sen fark bile etmezsin...

Eline sağlık. Yazdığın şiirler hakkında birkaç şey söylemek isterim. Şiirlerini eminim ki güzel ve yoğun duygularla yazıyorsun ama çok basit görünüyorlar. Düz cümle kuruyorsun da cümleyi devrik hale getirince “şiir gibi gözüküyor” tarzı bir üslubun var. Yeteri kadar yoğunluk ve anlam bulamıyorum şiirlerinde. Böyle işler için çabalayan her insana saygım ve anlayışım çok büyük ancak naçizane görüşümü belirtmek istedim. Zira eleştiri de edebiyatın bir parçasıdır. Anlayışına sığınıyorum ve kırıcı olduysam özür diliyorum.

Hayır kırıcı olmadınız bu sıralar onu araştırıyorum ancak asla istediğimi bulamadım. <3

Nasıl bir dil sergilemeliyim ki hocam bilmiyorum bunu maalesef. Yoksa duyguları yoğun yaşayan birisiyim. Gittim GPT'ye sordum nasıl bir dil kullanılmalı diye o ayrı saçmaladı zaten. İnternette de yanlış arattığımdan dolayı bulamadım maalesef.

Eleştiriye asla kızmam rahat olabilirsiniz.

Şiirlerde cümlelerin son harflerinin aynı olmasına dikkat et. Örnek veriyorum ilk cümlende "le" ile bittiysen diğer cümlelerinde öyle bitsin. Basit gibi görünen ince detay bana göre.

Denemeleri sıklaştırırsan daha da güzel şiirler oraya çıkarırsın. Kalemine sağlık.

Şiirlerde cümlelerin son harflerinin aynı olmasına dikkat et. Örnek veriyorum ilk cümlende "le" ile bittiysen diğer cümlelerinde öyle bitsin. Basit gibi görünen ince detay bana göre.
Bilerek kafiyesiz yazıyorum hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…