İstanbul’da okul kantinlerinde yeni dönem fiyatları belli oldu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan XEfe.Bey
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 313
Makaleler
1
İstanbul’da okul kantinlerinde yeni dönem fiyatları belli oldu. 2026-2027 eğitim öğretim yılında uygulanacak fiyatlara göre;

Tost + ayran: 130 TL
Tavuk döner: 145 TL
Poğaça: 35 TL
Simit: 30 TL
Su: 15 TL

Devlet neden bu kantinleri bakkal mükreminin kız kardeşi cadaloz ayşeye ihale ediyor ? Neden kendisi yönetmiyor gücü mü yok ? Bu çocuklara 15 liraya su mu satılır ya a101'de 9 lira su market 9 liraya satıp para kazanıyor kantine noluyor ? Delirmemek elde değil. Sözde sosyal devletiz.

Bu ne la, ayda 1 velet sadece ortalama 3.5k.
2X 7k.
Azami ucret 28k. Yol, harçlık vs koymadık.

Üniversitemin kantininden ucuz.

Sadece kantin fiyatlari da degil mesela, su tip vicdansizliklar da var;

Okullarda suların ücretli olması devasa bir saçmalık. Her okulda hatta her katta öğrencilerin su alabileceği, düzenli bakımı yapılan üniteler olmalı bence.

Bunun dışında kantin fiyatlarına bir şey diyemiyorum. "Her gün kantinden yesek" temelli hesapların ise mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Eğer okulda yemekhane tarzı uygun fiyatlı düzgün yemek yenilebilecek bir imkan yoksa zaten yapılması gereken kantinden tavuk sucuklu, margarinli tost yemek değil evden yemek, meyve getirmek olmalı. Tabi bu konuda da asıl olması gereken şey yeni yapılacak veya imkanı bulunan bütün okullarda yemekhane açılması ama yapacak düşünceye sahip bir yönetimimiz yok maalesef.

Devlet okullara para göndermek istemediği için maalesef ki okullar kantinler aracılığı ile kendilerine gelir yaratıyor. Okullardaki çoğu şey kantincilerin verdiği ihale bedelleri ile sağlanıyor. Onlarda bu para için öğrencilere zamlı ürün veriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…