Devlet neden bu kantinleri bakkal mükreminin kız kardeşi cadaloz ayşeye ihale ediyor ? Neden kendisi yönetmiyor gücü mü yok ? Bu çocuklara 15 liraya su mu satılır ya a101'de 9 lira su market 9 liraya satıp para kazanıyor kantine noluyor ? Delirmemek elde değil. Sözde sosyal devletiz.
Lisede en sonunda delirip kantini tamamen bırakıp her gün evden yemek getirmeye başlamıştım. Aldığım en iyi karar oldu. İçinde 20 gram et olmayan dönerin parasına her gün tavuk pilav yedim adam gibi.
Merhaba forumdaşlar, bu sene liseye geçtim ve bizden 25.000 TL para istediler. Bu paranın 5.000'i kart ücreti, geri kalanı ise bağışmış. Eğer ödemezsek okula almayacaklarını söylediler. Ben de 444 0 632'yi arayarak şikayet ettim ve ismimin gizli tutulmasını istedim. Sizce nasıl sonuçlanır ve...
Okullarda suların ücretli olması devasa bir saçmalık. Her okulda hatta her katta öğrencilerin su alabileceği, düzenli bakımı yapılan üniteler olmalı bence.
Bunun dışında kantin fiyatlarına bir şey diyemiyorum. "Her gün kantinden yesek" temelli hesapların ise mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Eğer okulda yemekhane tarzı uygun fiyatlı düzgün yemek yenilebilecek bir imkan yoksa zaten yapılması gereken kantinden tavuk sucuklu, margarinli tost yemek değil evden yemek, meyve getirmek olmalı. Tabi bu konuda da asıl olması gereken şey yeni yapılacak veya imkanı bulunan bütün okullarda yemekhane açılması ama yapacak düşünceye sahip bir yönetimimiz yok maalesef.
Devlet okullara para göndermek istemediği için maalesef ki okullar kantinler aracılığı ile kendilerine gelir yaratıyor. Okullardaki çoğu şey kantincilerin verdiği ihale bedelleri ile sağlanıyor. Onlarda bu para için öğrencilere zamlı ürün veriyor.