İşte çalışmalı mıyım?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan BirForumcuKişi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 328
Merhaba bu sene 12. sınıfa geçtim daha önce 13-14 yaşlarımda telefoncuda çıraklık yapmıştım. 16 yaşındayım henüz böyle ağır iş tecrübem olmadı. Şimdi çalışırsam sigortalı olarak Seç markette çalışacağım, mahallemizdeki Seç markette çok yoğun ve fiziksel olarak pek güçlü değilim. Forklift kullanırken mal indirirken yapamam diye bir ürperti var içimde. Çalışmazsam da evde TYT, matematik yapıp temel oturtmak istiyorum. Ailem çalışmamı pek istemiyor sana çok ağır gelir, kirli iş diyorlar ama şimdi çalışmazsam evde bir vasfım olmayacak ve gelirim de olmayacak ama calışırsam da param olacak, vaktim olmayacak ne önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam o zaman başka bir iş bulsunlar. Hocam Allah mecbur bırakmasın ama giyim, lokanta, market tarzı yerlerde çalışılmaz. Yorucu ve maaşı az.

Hocam bilmiyorum beni oldugum gibi bırakıyolar istediğni yap diyorlar işte yaz tatilinden beri arıyorum düzgün bir şey bulamadım.

Calışırsam da param olacak vaktim olmayacak.
Şu cümle Türkiye'nin özeti niteliğinde bir cümle.

Çalışmayı çok istiyorsanız iş çok ağır deyip kaçmayın ağırından başlayın bence, bende ilk iş deneyimimi yoğun çarşı şubesi olan bir Burger King'de yapmıştım, ilk 2-3 ay çok zorlandım ama sonrasında işe alışınca bir şekilde düzene koymuştum şimdiki işimde ise yaptığım işleri düşününce kolay gelmeye başladı. Verebileceğim tek tavsiye gıda sektöründe (McDonald's, BK, Popeyes vb.) çalışmayın, çok katı kuralcılar ki öyle de olmaları gerekiyor.

Meslek Yüksek Okuluna geçecekseniz, üniversite sınavına çok iyi çalışmalısınız. 18 yaş altı bir işte çalışmanız, size resmi tecrübe sağlamaz. Sadece çalıştığınız yer ile tecrübe edinirsiniz. Üniversite stajlarında dilediğiniz yerde çalışıp maaş almaya başlayabilirsiniz. Üniversitede iş stajı yaptığınız da daha çok eğitim görüyorsunuz.

Sadece çalıştığınız yer ile tecrübe edinirsiniz.
Hayat anlamında da iyi şeyler katabiliyor özellikle de müşteriler ile direkt olarak muhatap olabilecek bir işse, kısacası buna katılmıyorum.
Üniversitede iş stajı yaptığınız da daha çok eğitim görüyorsunuz.
Çok zor bir ihtimal, iş yerinde kimse stajyerleri umursamaz sadece yapmak istemedikleri işleri yaptırmaya bakarlar. Eğitim verebilecek kadar iyi bir yer bulursa kendisini gösterip üniversite sonrasında da orada çalışmaya baksın.

@IBarış Ben o yollardan çok yürüdüm. Örneğin lokantada garsonluk yaptınız, sonrasında bir teknoloji mağazasında danışmanlık yapmaya karar verdiniz. Size öncelikle soruyorlar, şu sektörde deneyiminiz var mı? Nerede sigortalı çalıştınız? Sizin sigortasız çalıştığınız yerleri saymıyorlar maalesef. Tecrübelerinizi resmiyet çerçevesinde (Çalıştığınız mekandan bir referans, sertifika, belge vb.)göstermeniz gerekiyor. İnanın üniversite döneminde yaptığınız stajın karşılığının en az bir miktar alıyorsunuz.

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt