Çözüldü İstediğim programın internet erişimini engelleme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MeReKGs67
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 29
  • Görüntüleme Görüntüleme 798
  • Etiketler Etiketler
    engelleme
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MeReKGs67

Uzman
Ubisoft gibi oyun platformlarında paylaşımlı hesaplar kullanıyorum ama bunlarda Steam gibi çevrimdışı modu yok yani çevrimiçi modda bu yüzden bazen diğer oyun oynayanların saveleriyle karışma veya oyundan atma gibi sorunlarla karşılaşıyorum. Normalde direk ayarlardan Ethernet bağlantısını kesip o şekilde sıkıntısız oynayabilirim ama bu diğer internet lazım olan şeyleri de kullanamamam anlamına geliyor. Sadece belli programlar için internet erişimini nasıl kısıtlayabilirim?

Net limiter programı var mış onu indirdim bağlantıyı kes dediğimde işe yaramıyor ama indirme limitini 1 byte yaptım işe yaradı lakin bu program da paralı belli bir kullanım süresi var ben başka bir alternatif arıyorum.

Çözüm
Portmaster bu işe yarıyordu diye hatırlıyorum:

GlassWire deneyebilirsiniz. İşe yarıyordu diye hatırlıyorum.

Şu aşamaları da kontrol eder misin?

Windows

1. Windows Güvenlik Duvarı:
    • "Güvenlik Duvarı ile Bir Uygulamayı veya Özelliği İzin Ver" ayarına giderek, istediğiniz uygulama için internet erişimini kısıtlayabilirsiniz:
      • "Denetim Masası > Sistem ve Güvenlik > Windows Defender Güvenlik Duvarı" yolunu takip edin.
      • Sol tarafta "Gelişmiş Ayarlar"ı seçin.
      • Gelen ve giden kurallar oluşturup, hedef uygulamanın internet erişimini engelleyin.

İkisini de denedim olmadı nedense. Ubisoft'da denedim hala mağazaya falan giriyordu yani

Bu işte en iyisi Net Limmiterr ve Simple Firewall programlarıdır.

Önerim Simple Firewall. 3 Mb boyutu var ve ne CPU ne Ram kullanıyor.

Modem arayüzünden kısıtlama koyulabiliyor diye biliyorum. Ebeveyn kontrolü diye yazar birçok arayüzde.
Hocam modem arayüzünden o iş zor ya.

Valla ChatGPT ve Copilot'tan alamadığım bir sürü tavsiye aldım canlı insan gibisi yok teşekkürler deneyeceğim denemediklerimi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…