dark_1234

Deneyimli
Merhaba, bir arkadaşa sistem arıyorum. Elinde GTX 1050 var, Valorant falan oynayacak. İtopya'dan "Kendin Topla"dan böyle bir şey topladık. İtopya bu cihazı montajlayıp mı gönderecek? Mesela stok fanı falan takacak mı? BIOS'u güncelleyecek mi?

Düzeltme: Her şeyi takıp ekran kartını takmadan gönderiyorlar. Ki siz zaten ekran kartı almıyorsunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Montaj seçtiyseniz montajlı hâlde göndermeleri gerek. Ekran kartı olsaydı onu ayrıca kutu ile gönderiyorlar diye biliyorum. Sebep olarak taşınma esnasında X16 slotunu kırmaması adına. Montaj Hizmeti'nin 1 TL gibi sembolik bir miktarı var diye hatırımda kalmış. Test kısmını bilemiyorum. Yapıyorlardır muhtemelen; çünkü direkt Windows kurulu geliyor diye hatırımda kalmış eski konulardan. Ne gibi testler yapıyorlar bilmiyorum ama siz gelince kendiniz tekrar yaparsınız testlerini.

Bu arada RAM almayın bunlardan. 8 GB'a 3K demişler. Daha geçen ay ben ikinci elden DDR4 aldım 1250 liraya falan. Aynı paraya 16 GB alırsın 2x8 olarak.

Montaj seçtiyseniz montajlı halde göndermeleri gerek. Ekran kartı olsaydı onu ayrıca kutu ile gönderiyorlar diye biliyorum. Sebep olarak taşınma esnasında X16 slotunu kırmaması adına. Montaj Hizmeti'nin 1TL gibi sembolik bir miktarı var diye hatırımda kalmış. Test kısmını bilemiyorum. Yapıyorlardır muhtemelen. Çünkü direkt Windows kurulu geliyor diye hatırımda kalmış eski konulardan. Ne gibi testler yapıyorlar bilmiyorum ama. Siz gelince kendiniz tekrar yaparsınız teslerini.

Hocam işletim sistemi seçmedim, kursalar da zaten 2. bir disk takıp format atacağız.

Düzeltme: Her şeyi takıp ekran kartını takmadan gönderiyorlar. Ki siz zaten ekran kartı almıyorsunuz.

Yani hocam BIOS falan da güncel gönderecek.

Yani hocam, BIOS falan da güncel gönderecekler değil mi?

Güncel gelmez muhtemelen. Kendin güncellersin. Zor değil.

Anakartın destek listesine bakınca F1 sürümünden beri 5600 ile çalışır demişler. F1 sürümü ilk BIOS sürümü. Yani ready olarak gelecek anladığım kadarıyla. Dolayısıyla güncellemeyi siz bir yere not vs yazmazsanız yapmayabilirler. Yazsanız bile yapılmayabilir.

1772955843251.webp

Bu arada aynı kartın rev 1.1 olan versiyonunda fa sürümünden itibaren yazılmış. Yine sitedeki ilk BIOS sürümü. İsimlendirmeyi farklı yapmışlar.
1772956365656.webp

1772956462762.webp

Son düzenleme:
Güncel gelmez muhtemelen. Kendin güncellersin. Zor değil.

Anakartın destek listesine bakınca F1 sürümünden beri 5600 ile çalışır demişler. F1 sürümü ilk BIOS sürümü. Yani ready olarak gelecek anladığım kadarıyla. Dolayısıyla güncellemeyi siz bir yere not vs yazmazsanız yapmayabilirler. Yazsanız bile yapılmayabilir.

Eki Görüntüle 231625

Hocam çalışsın yeter, yapmalarına gerek yok; amacım görüntü alabilmek sistemden, o yeter bize.