İTÜ interneti devlet yurtlariyla ayni mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tumu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 441
Şu ana kadar iki farklı üniversitede okudum ve üniversite ağında Steam, Spotify gibi şeyler hep çalışıyordu.
İTÜ'de de farklı olacağını sanmıyorum. Yurtların da internet altyapısı üniversite ağından geliyorsa yurtta da çalışır.

İTÜ'yü bilmiyorum ama Eduroam ve Ulaknet sistemleri var oldukça hızlı.
Eduroam ve Ulaknet kapsamında olabilir.
GSB Wi-Fi ise kötü.

Peki buradaki internet devlet yurtlarındaki gibi Steam, Spotify tarzı siteleri yasaklıyor mu?

En son (2022) yasaklamıyordu, hâlâ öyledir yüksek ihtimalle. Sürekli Spotify kullanırdım; Steam'den de oyun indirmişliğim ve oynamışlığım olmuştu.

Ethernet kablosu almanızı öneririm. Wi-Fi çok iyi çekmeyebiliyor. Ethernet hayat kurtarıyor. : )

En son (2022) yasaklamıyordu, hâlâ öyledir yüksek ihtimalle. Sürekli Spotify kullanırdım; Steam'den de oyun indirmişliğim ve oynamışlığım olmuştu.

Ethernet kablosu almanızı öneririm. Wi-Fi çok iyi çekmeyebiliyor. Ethernet hayat kurtarıyor. : )
Orada mı okudunuz hocam? Ethernet ile nasıl oluyor modemlerle laptop arasında mi kuruyoruz?

Orada mı okudunuz hocam? Ethernet ile nasıl oluyor, modemlerle laptop arasında mi kuruyoruz?

Evet. Sizin de okumaya başlayacağınızı varsayıyorum, başarılar şimdiden. : )

Nasıl bir sistem kullanıldığını tam bilmiyorum ama modemleri direkt görmeyeceksiniz. Tavanlarda şuna benzer bir cihaz oluyor:

1720564284573.webp

Bu galiba Wi-Fi için. Ethernet içinse yurtlarda priz biçiminde çıkışlar oluyor:

1720564383411.webp

Siz kablonuzun bir ucunu bu çıkışa, diğerini bilgisayarınıza bağlıyorsunuz. Bu kadar. Odanızın yerine göre Wi-Fi ile arasında oldukça fark olabiliyor.

Evet. Sizin de okumaya başlayacağınızı varsayıyorum, başarılar şimdiden. : )

Nasıl bir sistem kullanıldığını tam bilmiyorum ama modemleri direkt görmeyeceksiniz. Tavanlarda şuna benzer bir cihaz oluyor:

Bu galiba Wi-Fi için. Ethernet içinse yurtlarda priz biçiminde çıkışlar oluyor:

Siz kablonuzun bir ucunu bu çıkışa, diğerini bilgisayarınıza bağlıyorsunuz. Bu kadar. Odanızın yerine göre Wi-Fi ile arasında oldukça fark olabiliyor.
Çok teşekkürler, YKS için hedefim burası o yüzden açmıştım konuyu. Mühendislik için en iyi üniversite dediler, biraz bahsedersen çok mutlu olurum okul hakkında, deneyimlerinizi merak ediyorum.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt