iTunes yedekleme nedir?

Beyza

Uzman
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
Telefonumu sıfırlamak üzere iTunes indirip yedekleme yapmak istedim, anlamadığım birkaç şey var açıkçası: Görselde gözüken "iPhone'unuzun tam yedeklemesi bu bilgisayarda saklanır." kısmını doğru mu anlıyorum? Tüm telefonu bilgisayara yedekleyip, telefonu sıfırladıktan sonra her şeyi olduğu gibi geri mi yükleyecek? Yani dosyalarımı kaybetmeden format atma seçeneği mi bu? Öyleyse şahane bir şey. WhatsApp mesajlarımı falan da yedekliyor mu acaba?

1720573057512.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefonumu sıfırlamak üzere iTunes indirip yedekleme yapmak istedim, anlamadığım birkaç şey var açıkçası: Görselde gözüken "iPhone'unuzun tam yedeklemesi bu bilgisayarda saklanır." kısmını doğru mu anlıyorum? Tüm telefonu bilgisayara yedekleyip, telefonu sıfırladıktan sonra her şeyi olduğu gibi geri mi yükleyecek? Yani dosyalarımı kaybetmeden format atma seçeneği mi bu? Öyleyse şahane bir şey. WhatsApp mesajlarımı falan da yedekliyor mu acaba?

Eki Görüntüle 64069

Direkt olarak tüm verileri kaydediyor diye biliyorum, örnek vermek gerekirse iPhone 12 cihazından 13'e geçtiğinde direkt olarak eski telefonunu aktarıyor uygulamalar vb.

Artı -1 Eksi
Direkt olarak tüm verileri kaydediyor diye biliyorum, örnek vermek gerekirse iPhone 12 cihazından 13'e geçtiğinde direkt olarak eski telefonunu aktarıyor uygulamalar vb.

Apple destek ile görüştüm, üçüncü parti yazılımların verilerini yedeklemez dediler yani WhatsApp vb. Senin dediğin gibi tüm içerikleri her şeyi aktarmıyormuş. Sadece eşzamanlanmamış veriler ve ayarlardan seçtiğimiz şeyler.

Apple destek ile görüştüm, üçüncü parti yazılımların verilerini yedeklemez dediler yani WhatsApp vb. senin dediğin gibi tüm içerikleri her şeyi aktarmıyormuş. Sadece eşzamanlanmamış veriler ve ayarlardan seçtiğimiz şeyler.

İlginç, arkadaşım yedekledikten sonra bu şekilde yeni telefonuna direkt eski telefonunu getirip kullanmaya devam etmişti.

Son düzenleme:
O seçenek iPhone'unuzu direkt olarak bilgisayarınıza yedekler. Ayrıca, yanlış hatırlamıyorsam test ettiğim kadarıyla WhatsApp'ınızı falan da yedekliyordu. Apple Destek iCloud+ satın almanız için öyle demiş olabilir.

Eki Görüntüle 64069
Tüm verileri kaydediyor.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt