JavaScript öğrenmek için ASP .NET Core gerekli midir?

Makaleler
1
Merhaba. Maksadım JavaScript konusunda gelişmek. Fakat araştırmama rağmen Sadık Turan hocanın sadece JavaScript eğitimini bulamadım. Onun yerine bu eğitimi buldum.

Şimdi asıl olaya gelecek olursak. Bu eğitimde JavaScript temellerini ve komple web geliştirme programlama dillerini anlatıyor Sadık Turan hocamız oraya kadar bir sıkıntı yok ama burada mesela ASP .NET Core konularını anlatıyor ki, Ben de bu dili bilmiyorum bununla yazmak istemiyorum. Anladığım kadarıyla da JavaScript ile zaten CRUD işlemleri yapıyor sadece Node.js ve ExpressJS teknolojisi ile. Yani demek istediğim şart mı burada ASP .NET Core konularını öğrenmem?

Onu da öğrenirsem kafam bayağı karışacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır. Değil. Udemy kurslarına takılmana da gerek yok Rufiq. İngilizce eksiğin yoksa, dökümantasyon ve başlangıç rehberleri çoğu zaman yetiyor. Mantık öğrenmen lazım. Dillere saplanıp kalıyorsun. ASP.NET öğrenmek zorunda değilsin. JS öğrenmek zorunda da değilsin. Küçük projeler için rahat olduğun dilden devam edebilirsin.

Sizin cevabınız bana farklı bir ilham verdi. Teşekkürler!

Yazılım öğreneceklere önerim, uçmayın. En küçük noktadan başlayın.

Yazılım öğreneceklere önerim, uçmayın. En küçük noktadan başlayın.

Sektöre giren herkes "yapay zeka yapacağım, robot yapacağım, uzay aracı yapacağım." diye geziyor, işin kötü kısmı kendini yazılımcı sananlarda bunları gazlıyor ve sonuç hüsran, kimse temeli sağlam atmaktan bahsetmiyor maalesef. Geçen web üzerinden yapay zeka uygulamaları geliştirmek için sektöre girmek isteyen birine PHP önerdim, önce Web'in mantığını kavrasın diye, eksiler yedim.

Python'dan JavaScript'e geçebiliyorsan ASP.NET te öğrenebilirsin. Kafan zaten yeterince karışık gibi görünüyor.

Eğitim yanlış hocam. JavaScript yol haritasında ASP'nin de .NET'in de ASP .NET'in de işi yok! Doğru yerden öğrenin. HTML ve CSS'den sonra bu kanaldan devam edin.

HTML,CSS bilgim var hocam neredeyse. Sadece sıkıtnı yaşadığım kısımlar responsive onu da öğrenip hall ederim onda da bir sorun yok aslında. Yol haritam şöyle aslında.

HTML + CSS
JavaScript

şimdilik ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…