Kulaklığı birkaç gün önce aldım.
YouTube'da video izlerken, arkadaşlarımla konuşurken, CS2 oynarken ve Valorant oynarken hiçbir sorun yok ama RDR2, Craftrise ve COD WW2 gibi oyunlar oynarken ses çok fazla cızırdıyor.
Tüm sürücüler güncel. İnternette çözüm bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1.
Oyun Ses Ayarlarını Kontrol Et:
- Oynadığınız oyunların ses ayarlarını kontrol edin.
- Ses kalitesini düşürmeyi veya bazı ses efektlerini kapatmayı deneyin (örneğin, 3D ses veya yüksek kaliteli ses).
2.
Kulaklık Bağlantısını Kontrol Edin:
- Kulaklığı bilgisayarınıza doğru bir şekilde bağlandığından emin olun. Eğer kablosuz kullanıyorsanız, bağlantıyı sıfırlamayı deneyin.
- Kulaklığın pil seviyesini kontrol edin, düşük batarya da cızırtıya sebep olabilir.
3.
Güç Yönetimi Ayarları:
- Bilgisayarınızda güç yönetimi ayarlarını kontrol edin. "Yüksek Performans" modunu seçin.
- Control Panel > Donanım ve Ses > Güç Seçenekleri üzerinden ayarı değiştirebilirsiniz.
4.
Ses Aygıtı Ayarları:
- Ses aygıtı ayarlarını kontrol edin. Ses miksaj ayarlarını açın ve JBL Quantum 350’in varsayılan ses aygıtı olduğundan emin olun.
- Control Panel > Ses > Ses Aygıtları bölümünden kontrol edebilirsiniz.
5.
Düşük Gecikmeli Modu Kapatın:
- RDR2, Craftrise ve COD WW2'de düşük gecikmeli modu devre dışı bırakmayı deneyin.
6.
Yazılım ve Oyun Dosyaları:
- Oyun dosyalarının bütünlüğünü kontrol edin (Steam platformu kullanıyorsanız, oyun kütüphanesinde sağ tıklayarak "Özellikler" > "Yerel Dosyalar" > "Oyun Dosyalarını Doğrula").
- Gerekirse oyunu baştan yükleyin.
7.
Farklı Bir USB Portu Deneyin (Eğer kulaklığınız kablosuz ise):
- Eğer USB alıcısı kullanıyorsanız, farklı bir USB portuna takmayı deneyin. Özellikle ana kartın arka tarafındaki portlar genellikle daha stabil bir bağlantı sunar.
Bu adımları uyguladıktan sonra sorun devam ederse, lütfen ek bilgi sağlayın (örneğin, kullandığınız bilgisayarın işletim sistemi, ses kartı modeli). Bu şekilde daha spesifik önerilerde bulunabilirim.