Jilet gibi 0 alan tıraş makinesi önerisi

5330

Deneyimli
Bütçe: 300TL Max 400TL.

Tek bıçaklı jilet almıştım ilk başlarda çok iyiydi ancak sonrasında çok kanatmaya başladı.

Silindirli olan makineler jilet gibi 0 alıyormuş galiba.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu makine iyi diye biliyorum fakat sizin beklentinizi karşılar mı bilmem.

Hocam bu 0.1mm alıyor galiba silindirli olanlar 0 alıyordu. 400TL'ye kadar esneyebilir bütçem.

Hocam bu 0.1mm alıyor galiba silindirli olanlar 0 alıyordu. 400TL'ye kadar esneyebilir bütçem.

Bu bütçede silindirli alma, cildinin içinden geçer. Zaten bu bütçede var mı bilmiyorum ama gittiğim bir berberdeki çırak o şekil dandik bir aletle ensemi almıştı sonra 1 hafta toparlayamadı, para da vermedim şerefsize. Bildiğimiz yukarıdaki atılan tip al geç.

Bu bütçede silindirli alma, cildinin içinden geçer. Zaten bu bütçede var mı bilmiyorum ama gittiğim bir berberdeki çırak o şekil dandik bir aletle ensemi almıştı sonra 1 hafta toparlayamadı, para da vermedim şerefsize. Bildiğimiz yukarıdaki atılan tip al geç.

İleride biraz daha bütçe çıkarabilirim ne kadardırki jiletten kurtulayım yeter bana her sabah acı çekiyorum.

Silindirli bu bütçede var mı bilmiyorum. En iyisi moser 20 sene gider ama pahalı.

Bütçeyi biraz daha esnetebilirim hocam 0 jilet gibi alacak makine olsun yeter bana.

yeter bana her sabah acı çekiyorum.

O ucuz silindirliyi alınca görürsün esas acıyı, 1 hafta iyileşmedi ve dehşet acıdı ensem. Jilet gibi sıfır alan makineler ucuz değil çünkü jilet zaten olayın üst sınırı sayılır, anca yukarıdaki gibi bir şey alabilirsin sıfıra yakın alır ama yine elini sürdüğünde batar veya ta gidip Series 3 alman lazım.

O ucuz silindirliyi alınca görürsün esas acıyı, 1 hafta iyileşmedi ve dehşet acıdı ensem. Jilet gibi sıfır alan makineler ucuz değil çünkü jilet zaten olayın üst sınırı sayılır, anca yukarıdaki gibi bir şey alabilirsin sıfıra yakın alır ama yine elini sürdüğünde batar veya ta gidip series 3 alman lazım.

Hocam peki Philips OneBlade alsam 600 TL büyük makine kullanmak istemiyorum pek.

Bu da 0.1mm alıyor galiba kötü durur mu sizce yüzüm yakından çok belli oluyor mu? Alınmaz diyorsanız bütçe çıkarmak için 2-3 ay daha bekliyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Ben hiçbir zaman sıfır kesmem, hem kıl dönmesi olmaması hem cilt tahrişini azaltmak hem de daha hoş bir görüntü bıraktığı için makineyle 3 mm civarına keserim. Benim sakallar tam olduğu için fena durmuyor ama senin parça parça yeni çıkan tipte ise bence 1 mm civarında kes. Sürekli kesiyorsan özellikle makine ile sıfırdan olmayan şekilde kesmek çok daha iyi olur cilt sağlığın için, askerde değilsin sonuçta her gün yüz katliamı yapmaya gerek yok. Sıfırdan kesmek her seferinde derini mikroskobik boyutta sündürür ve bazı mikro yırtıklar açar, kılları da aynı şekilde sündürebilir ve sonra esneklik potansiyel enerjisi yüzünden o kıllar içeri doğru dönüp kıl dönmesi denen şekilde uzayabilir. Sürekli aynaya bakıp tek tek kılları incelemiyorsan fark etmeyebilirsin bile ve ameliyata kadar gider ucu, kıl dönmesini hafife alma. Sıfır kesme sevdasından uzaklaşmanı öneririm, ille keseceksen de bunun uzun vadede ideal olanı Blue2 gibi çok tahriş etmeyen ama yine de pek tıkanmayan bir jiletle önceden köpükleri iyice yedirip biraz kılların yumuşaması için bekleyip sonra kılların çıkış yönünde almak ve kalıntılar kalırsa tekrar almaktır. Tersten almak boyun kısmı dışında hiç iyi gelmez uzun vadede cildin anasını belleyebilir, ben küçükken bunları bilmiyordum araştırma imkanım da yoktu tersten ala ala yüzüm iyice berbat olmuştu. Doktora gittim dedi ki "oğlum yüzünün anasını bellemişsin sık sık tersten tıraş mı oldun?" çok çok nadir durumlar dışında sevgiliyle buluşma vb. tersten almanı önermem biraz kıl kalabilir cildinden önemli değil.

Ben hiçbir zaman sıfır kesmem, hem kıl dönmesi olmaması hem cilt tahrişini azaltmak hem de daha hoş bir görüntü bıraktığı için makineyle 3 mm civarına keserim. Benim sakallar tam olduğu için fena durmuyor ama senin parça parça yeni çıkan tipte ise bence 1 mm civarında kes. Sürekli kesiyorsan özellikle makine ile sıfırdan olmayan şekilde kesmek çok daha iyi olur cilt sağlığın için, askerde değilsin sonuçta her gün yüz katliamı yapmaya gerek yok. Sıfırdan kesmek her seferinde derini mikroskobik boyutta sündürür ve bazı mikro yırtıklar açar, kılları da aynı şekilde sündürebilir ve sonra esneklik potansiyel enerjisi yüzünden o kıllar içeri doğru dönüp kıl dönmesi denen şekilde uzayabilir. Sürekli aynaya bakıp tek tek kılları incelemiyorsan fark etmeyebilirsin bile ve ameliyata kadar gider ucu, kıl dönmesini hafife alma. Sıfır kesme sevdasından uzaklaşmanı öneririm, ille keseceksen de bunun uzun vadede ideal olanı blue2 gibi çok tahriş etmeyen ama yine de pek tıkanmayan bir jiletle önceden köpükleri iyice yedirip biraz kılların yumuşaması için bekleyip sonra kılların çıkış yönünde almak ve kalıntılar kalırsa tekrar almaktır. Tersten almak boyun kısmı dışında hiç iyi gelmez uzun vadede cildin anasını belleyebilir, ben küçükken bunları bilmiyordum araştırma imkanım da yoktu tersten ala ala yüzüm iyice berbat olmuştu. Doktora gittim dedi ki "oğlum yüzünün anasını bellemişsin sık sık tersten tıraş mı oldun?" çok çok nadir durumlar dışında sevgiliyle buluşma vb. tersten almanı önermem biraz kıl kalabilir cildinden önemli değil.

Hocam çok teşekkür ederim ilginiz için, haklısınız ancak her gün dışarıda olduğum için, bir de yaşım 16 daha, biraz önem veriyorum bu konulara.

Piyasadaki çoğu jilet markasını denedim ancak düz kesince bile bıyık kısmı kanayabiliyor, özellikle çene kısmı çok keskin kemikli olduğu için zorlanıyorum bayağı. Tahrişi geçtim, aşındı artık :D Kızarıklık var biraz, 1-2 güne geçiyor tabii kıl dönmesi istemem asla.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt