JSON dosyasının içindeki diyalogları nasıl otomatik çevirebilirim?

EmirhanRadicus

Üstün
Makaleler
1
Merhaba dostlar,

Yakın zamanda Overthrown oynamaya başladım ancak maalesef Türkçe yama bulamadım. Oyunun diyaloglarının bulunduğu bir .json dosyası buldum, fakat dosyanın içinde çevrilmesi gereken çok fazla içerik var. Benim yerime çevirmesi için bir yapay zeka veya Google Translate, DeepL gibi bir çeviri aracını nasıl entegre edebilirim?

Karakter sınırından dolayı ücretsiz plan GPT yapmaz fakat hesap.com.tr gibi yerlerden 15-20 TL'ye Plus hesaplar alarak chat GPT'ye yaptırabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bizimki biraz beceriksiz ama ChatGPT'nin kendisine sorarsan yapma ihtimali var.
Çok fazla diyalog olduğu için sürekli hata veriyor maalesef.

Karakter sınırından dolayı ücretsiz plan GPT yapmaz fakat hesap.com.tr gibi yerlerden 15-20 TL'ye Plus hesaplar alarak chat GPT'ye yaptırabilirsin.
Eve gidince deneyeceğim.

@Vavien. Hocam bu çeviri işini yapabileceğim bir yöntem biliyor musunuz?

JSON dosyası içindeki " " içindeki ingilizce diyalogları Türkçe'ye çevirmek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çeviri API'ları vardır muhtemelen. jq ile falan JSON'dan her satırda bir tane olacak şekilde alabilirsiniz ama parametreli çeviri varsa onları anlayabilir mi bilmiyorum.

Örnek paylaşsanız fena olmazdı.

Burada ya da Technopat'ta DeepL güzel diyorlardı. Bazen uzun şeyleri ona atıp okuyorum. Her ne kadar terimlerde o kadar başarılı olmasa da iş görüyor.
With the DeepL API Free plan, you can translate up to 500,000 characters per month for free.

Google Tranlate için limitler bu şekilde. İlk üyelikte biraz kredi falan veriyor olması lazım.

Şu an Finaller için okuldayım döndüğüm zaman paylaşırım.

Json dosyasını paylaşabilir misiniz?

@Vavien., 3 Adet farklı farklı json dosyası var.
@ISKA, Eğer sıkıntı oluşturmayacaksa paylaşabilirim.

İstediğiniz örnekler bu tarzda mıydı hocam?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…