dark_1234

Deneyimli
Merhaba, benim USB sorunlarımı biliyorsunuz; kablosuz farede laglar oluyordu. Bugün fark ettim, kablolu mouse başka cihazlarda donma yaptı. “Herhalde sorun farede.” dedim. BİM’den aldığım kablolu mouse’a geçtim. Oyun açana kadar her şey sorunsuzdu, ta ki Roblox’ta silah oyunu açınca… İlk başta mouse dondu kaldı, klavye hâlâ çalışıyordu. Sonra oyundan çıktım, masaüstünde mouse çok çok donuyordu. Mesela sola itiyorum, 5 saniye sonra sola gidiyor. Öyle vallahi, şu bilgisayarın sorununu bir çözemedim, kafayı yiyeceğim. Şimdiden teşekkür ederim.

Bu arada sorun kablolu mouse sürücülerinden ya da farklı bir ayardan olabilir mi?

Anakart: H61M-D

Bir de PSU’yu “0” konumuna getirmediğim sürece yeşil Power ışığı yanıyor. Acaba ofis klavyem, kendi yazılımı olan Logitech diye bir şey kurmuş, ondan mı?

Bu arada isterseniz video da ekliyebilirim.

Son düzenleme:
Anakartın üstünde 4 adet USB var. Kasanın üstündekiler yerine bunları kullanmayı deneseniz? Eğer hepsinde aynı sorun devam ediyorsa USB aygıtının ürettiği interruptlar bilgisayarda sorun yaratıyor demektir. Bunun birçok sebebi olabilir. İşlemci, anakart veya RAM'deki bir donanımsal arıza yapıyor olabilir. Yazılımsal olduğunu çok zannetmiyorum. Şu anki dediklerinize göre evde tek başınıza çözebileceğiniz veya hata tespiti yapabileceğiniz bir durumda değilsiniz maalesef.