Kabloluda 900 Mbps iken kablosuzda neden 300 Mbps alınıyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tunahanbayrakci
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 117

tunahanbayrakci

Gelişen
Merhabalar. Altyapım Türk Telekom. Ekstra 200 TL karşılığında 1000 Mbps almak adına TurkNet'e geçiş sağladım. Geçtik geçmesine fakat kablosuzda 250-300 Mbps bandında seyrediyor. Kablolu da 800-900 Mbps alıyorum. TurkNet'e bildirdiğimde normal olmadığını, Türk Telekom'a bildirdiklerini söylediler. Modem değişti, TP-Link EX520v takıldı fakat aynı sorun hala devam ediyor. Bu durum normal midir yoksa ayar mı yapmam lazım, yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:

Yüksek ihtimal kullandığın telefon/tablet her ne ise Wi-Fi 5 o yüzden 300Mbps sınırına takılıyorsun aynısını Redmi Note 12 Pro 4G telefonumda yaşıyorum.

İfadeler: 144
Bağlantım 5GHz hem farklı farklı telefonlardan hem de bilgisayardan denediğimde aynı hızlar kablosuzda. Hız testi yaptığım cihazlar da Wi-Fi 6 destekliyor.

Mesafe nedir?
Yani aklıma çok bir şey gelmiyor modem ayarları kötü olabilir bir reset atıp denermisin?

Son düzenleme:
Hocam modemin dibindeyim. Modem zaten daha bugün yeni takıldı. Bundan öncede Wi-Fi 6 ZTE modem takılmıştı onda da aynı sıkıntıyı yaşıyordum o yüzden belki düzelir diye bugün modemim değişti ama 50Mbps artması hariç bir şey değişmedi.

Daha iyi bir router veya daha iyi Wi-Fi chipset'ine sahip bir telefonla test yapar mısın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…