tunahanbayrakci

Gelişen
Merhabalar. Altyapım Türk Telekom. Ekstra 200 TL karşılığında 1000 Mbps almak adına TurkNet'e geçiş sağladım. Geçtik geçmesine fakat kablosuzda 250-300 Mbps bandında seyrediyor. Kablolu da 800-900 Mbps alıyorum. TurkNet'e bildirdiğimde normal olmadığını, Türk Telekom'a bildirdiklerini söylediler. Modem değişti, TP-Link EX520v takıldı fakat aynı sorun hala devam ediyor. Bu durum normal midir yoksa ayar mı yapmam lazım, yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Altyapım Türk Telekom. Ekstra 200 TL karşılığında 1000 Mbps almak adına TurkNet'e geçiş sağladım. Geçtik geçmesine fakat kablosuzda 250-300 Mbps bandında seyrediyor. Kablolu da 800-900 Mbps alıyorum. TurkNet'e bildirdiğimde normal olmadığını, Türk Telekom'a bildirdiklerini söylediler. Modem değişti, TP-Link EX520v takıldı fakat aynı sorun hala devam ediyor. Bu durum normal midir yoksa ayar mı yapmam lazım, yardımcı olur musunuz?

Yüksek ihtimal kullandığın telefon/tablet her ne ise Wi-Fi 5 o yüzden 300Mbps sınırına takılıyorsun aynısını Redmi Note 12 Pro 4G telefonumda yaşıyorum.

Bağlantım 5GHz hem farklı farklı telefonlardan hem de bilgisayardan denediğimde aynı hızlar kablosuzda. Hız testi yaptığım cihazlar da Wi-Fi 6 destekliyor.

Hocam modemin dibindeyim. Modem zaten daha bugün yeni takıldı. Bundan öncede Wi-Fi 6 ZTE modem takılmıştı onda da aynı sıkıntıyı yaşıyordum o yüzden belki düzelir diye bugün modemim değişti ama 50Mbps artması hariç bir şey değişmedi.

Hocam modemin dibindeyim. Modem zaten daha bugün yeni takıldı. Bundan öncede Wi-Fi 6 ZTE modem takılmıştı onda da aynı sıkıntıyı yaşıyordum o yüzden belki düzelir diye bugün modemim değişti ama 50Mbps artması hariç bir şey değişmedi.

Daha iyi bir router veya daha iyi Wi-Fi chipset'ine sahip bir telefonla test yapar mısın?