Modem arayüzünden DNS değiştirmek istiyorum ama DNS değiştirme seçeneği olan kutucuklar süs gibi; tıklamak bir işe yaramıyor. Bilgisayarımın ağ ayarları kısmından değiştirdiğimde sorun yok, bilgisayarımdan sitelere erişebiliyorum ama bu sefer mobil üzerinden hâlâ erişim sağlayamıyorum.

Screenshot_2.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Yasaklı sitelere girmeni engelleyen DNS. Eğer onu değiştirirsen yasaklara uymamış oluyorsun onu da istemiyorlar.
Ya yeni modem alabilirsin ya da Raspberry Pi alarak DHCP sunucusu çalıştırırsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yasaklı sitelere girmeni engelleyen DNS. Eğer onu değiştirirsen yasaklara uymamış oluyorsun onu da istemiyorlar.
Ya yeni modem alabilirsin ya da Raspberry Pi alarak DHCP sunucusu çalıştırırsın.
Kablonet'te bildiğim kadarı ile onların verdiği modem dışında modem kullanamıyorum emin değilim. Ama eğer sadece DNS değişikliği ile yasaklı sitelere erişimim oluyorsa ve onların verdiği modem dışında modem kullanabiliyor isem tamam başka modem satın alayım.

Operatör modemleri kısıtlıdır. Root yetkisi almak, scriptler ve bazı client site oynamalar ile değiştirilebiliyor bazı cihazlarda. Başka modemi belki direkt olarak takıp ana modem olarak kolay kolay kullanamayabilirsiniz. Kablonet'in kullanıcı adı-şifre politikası nasıl bilmiyorum.

Kullanıcı adı Epadmin şifreye de adminEp yazıp Huawei yönetici modunda ara yüzüne girip DNS değişebilir ve daha birçok özelliği aktif edebilirsin. Modeme DNS yazsan da DPI ile engelli olduğu için çalışmama ihtimali yüksek.

Kablonet'te bildiğim kadarı ile onların verdiği modem dışında modem kullanamıyorum emin değilim. Ama eğer sadece DNS değişikliği ile yasaklı sitelere erişimim oluyorsa ve onların verdiği modem dışında modem kullanabiliyor isem tamam başka modem satın alayım.
Onların verdiği modem dışında da kullanabiliyorsun ama dahili ONT'li olduğu için sadece köprü moduna alıp yeni router takabilirsin. İnternet kullanıcı adı ve şifreni Kablonet online işlemlerden alabilirsin.

İkinci resimde modeme Cloudflare DNS girilmişken yaptığım testi attım. O görselde çalışmadığını görürsün. Sorgulamaları Türksat'ın DNS'i üzerinden yapıyor maalesef. Tek çare YogaDNS ve ByeDPI kullanmak.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-10-15 015920.webp
    Ekran görüntüsü 2025-10-15 015920.webp
    66,1 KB · Görüntüleme: 107
  • Ekran görüntüsü 2025-10-15 020237.webp
    Ekran görüntüsü 2025-10-15 020237.webp
    56,2 KB · Görüntüleme: 96
Son düzenleme: