Kablosuz bağlantıların çakışması nasıl önlenir?

kabotajbayramı

Becerikli
Öncelikle zannettiğim kadarıyla sorun bundan ibaret. Kablosuz kulaklığım ve mouse'umun bağlantısı kopuyor sürekli. Mercusys MR90X bir router'ım var ve dip dibeler. Acaba aynı kanalı kullandıkları için dongleların bağlantısını mı etkiliyor diye düşünmeye başladım. Büyük ihtimalle 2.4 GHz sinyalinde çakışıyorlar. 2.4'ü de kapatamıyorum, eski cihazlar var.

Frame Time kısmında ani yükseliş olduğunda ben de parazit sorunu yaşıyorum gibi düşünebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Alakası var mı bilmiyorum ama bende de Bluetooth kulaklık takılıyken YouTube videoları donuyordu. Wi-Fi'yi 2.4GHz ve 5GHz ayrı olacak şekilde böldüğümde çözmüştüm. Önemli cihazları 5GHz Wi-Fi'ya önemsizleri 2.4GHz Wi-Fi'ya bağlayıp deneyin.

Modemden ayrı olarak 2.4 ve 5 olarak veriyorum zaten. Tek kanaldan vermiyorum yani. Sorun zaten mouse ve kulaklığın bilgisayara bağlantısına parazit girmesi, en azından ben öyle düşündüm. Bunu nasıl önlerim bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…