Kadın Cinayetlerinin Sonu Gelmiyor: Boşanma Aşamasında Olduğu Eşi Tarafından Katledildi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1151
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 863
  • Etiketler Etiketler
    gelmiyor kadın

1151

Uzman
Makaleler
5

Samsun'un İlkadım ilçesinde ortaokul öğretmeni, boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından silahla vurularak öldürüldü. Katilin "kasten yaralama, tehdit, yağma ve görevli memura mukavemet" suçlarından 19 kaydı bulunduğu ortaya çıktı.

Şaka gibi. 19 suç kaydın var ve dışarıda dolaşıyorsun, muz cumhuriyetindeyiz cidden.

Son düzenleme:
Neredeyse hergün bir yerlerde bir kadın katlediliyor. Ülke açık hava tımarhanesine döndü.

Hukuk olmayınca böyle oluyor. :/

Yapacak bir şey yok bunu azaltmanın yolu da doğru insanları seçmek yolda gasp edilen kişiye lafım yok ama eşi tarafından öldürülen kişiler zaten şiddetli geçimsizlik yaşıyorlar hala şikayetçi olmuyorsa kendi canlarını fazla umursamıyorlardır ve sonu böyle oluyordur kadir şeker olayını bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

İnsanlar geçinemiyor, evlerde huzursuzluk, geçimsizlik başlıyor. Her şeyin kaynağı para ve paranın alım gücüyle alakalı.

İnsanlar geçinemiyor, evlerde huzursuzluk, geçimsizlik başlıyor. Her şeyin kaynağı para ve paranın alım gücüyle alakalı.

Ben geçinmekle alakalı olduğunu düşünmüyorum benim de ailemin durumu eskiden pek iyi değildi şu an eskisine göre çok iyiyiz ama evde kavga da olmazdı geçimsizlikte tamamen cahil, aile terbiyesi almamış, küçüklüklerinde bile sıkıntı insanların yapıcağı olaylardır bu tarz cinayetler doğru insanı seçmek çok önemli yoksa sonu bellidir. Bazen polislerin bile olaylara karışmadığını görüyorum onlar bile saldıganda silah olmasına rağmen saldırgana sıkmıyorlar ben mi gidip kurtaracağım kadını kusura bakmasın sevgili olurken evlenirken düşünecekti ben şahsen başımı yakmam.

İstanbul Sözleşmesinden niye çıkıldığını anlamadım ama bir an önce tekrar yürürlüğe sokulması gerekiyor.
Aksi takdirde böyle cinayetleri daha çok görürüz...

İstanbul Sözleşmesinden niye çıkıldığını anlamadım ama bir an önce tekrar yürürlüğe sokulması gerekiyor.
Aksi takdirde böyle cinayetleri daha çok görürüz...
Istanbul Sozlesmesi varken de cinayetler hat safhadaydi.
  • Bosanmalari kolaylastirmak lazim. Maalesef katil olmak bosanmaktan daha kolay cozum olarak goruluyor.
  • Bosanan kadinlarin bir sure KADES cagrilarina daha cok ustunluk verilmesi lazim.
  • Agir yaptirimlarin olmasi ve iyi hal indirimi sacmaliginin kalkmasi lazim.
Onun disinda Istanbul Sozlesmesi kadin cinayetlerine maalesef buyuk bir engel degildi dedigim gibi. Sozlesmeye karsi negatif degilim fakat dedigim gibi, sozlesmeden daha ciddi onlemlerin alinmasi lazim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…