Kadınlar neden genelde otomobil süremezler?

THE KEROXEA 9

Üstün
Makaleler
21
Yer
Rockport City
Bu yazı cinsiyetçilik içermemektedir. Tamamen objektif bir açıdan neden kadınların otomobil süremediklerini ele almaktayım.

Selamlar. Kadınların neden otomobil süremediklerini, yani neden kazaya sebebiyet verdiklerini tamamen objektif bir biçimde degerlendirdim. İyi okumalar.

Yaratılış​

İlki yaratılıştır. Kadınlar narin ve hassas iken erkekler daha güçlü ve refleksif açıdan gelişmiş varlıklardır. Nasıl erkekler araç sürüşü konusunda pratikler ise kadınlar da temizlik konusunda pratiklerdir.

İlgi Alanları​

Kadınların genelde küçükken oyuncak bebekleri olur. Erkeklerin ise küçükken kumandalı araba, HotWheels modelleri gibi çeşitli araba oyuncakları ve PC üzerinden araba yarışı veya sürüş simülasyonları oynarlar ve bu tarz şeyleri oynayarak otomobillerin sürüş mekaniklerinin temellerini küçüklükten kavrayabilirler.

Küçük Yaşta Otomobil ile Tanışma​

Çoğu erkek çocuk küçük yaşlarda (10-15) araba sürmeyi ilk kez öğrenir. Çünkü ya babamızı araba için darlarız, ya kimse yokken arabayı kaçırırız ya da herhangi bir şekilde bir yerden araba koltuğuna geçip sürüş yapma imkanına sahip olmuşuzdur. Erkekler için araba sürmek çok zevkli bir aktivitedir ve hiçbir erkek erken yaşta araç sürüsünü öğrenme fırsatını kaçırmaz. Kadınlar ise genelde kocasının aldığı arabayı veya kendi parasıyla aldığı arabayı sürerek öğrenmeye başlar ki erkeklerin 10 yaşında öğrendiği şeyi kadınlar 25-30'lu yaşlarında öğrendiği için bizim kadar pratik olamazlar.

Evrimleşme​

Tarihte erkekler tarafından kadınlar her zaman el üstünde tutulmuştur. Eski çağlarda yırtıcı hayvanlara karşı erkekler savaşır, avlanma zamanında erkekler avlanır, savaşlarda her zaman erkekler savaşmıştır. Böyle bir şekilde yüzyıllar boyunca güçlü, refleksleri gelişmiş, panik yapmayan ve soğukkanlı olan bir canlı olan erkekler ile sıcakkanlı olan, heyecanlı ve panik yapma riski olan kadınların erkekler gibi otomobil sürebilmesini bekleyemeyiz tabii ki.

Dikine Gitme​

Çoğu kadında olan dikine gitme olayı, aslında kadınların çoğu hatalı oldukları halde kendilerini haklı konumda görürler. Motorcunun önünü kesip motorlu araca "buradan gidemezsin" diyebilirler, ters şeritten gidip karşıdaki adamdan yol isteyebilirler, daha da ileri senaryolarda araçta bir sorun olduğu zaman erkekleri dinlemeyip yağ haznesine antifirizli cam suyu koyarak aracı bozabilirler.

Sonuç​

Her ne kadar kadınlar araba süremez desek de istisnaları var. Çok iyi araba süren kadınlar ve otomobilden çoğu erkekten daha iyi anlayan kadınlar da var. Benim dediğim, trafikteki kadınların büyük bir çoğunluğu için geçerli. Saygısızlık asla yoktur. Sevgiler, saygılar

Son düzenleyen: Moderatör:
Evrim başlığında beni etiketlesen olurdu (!) Güzel makale olmuş beğendim ve bir yanlış göremedim.

Amazon kadınlarını arastir ayrica İskitlerden Tomris Hatun ilk kadın hükümdar tam bir savaşci. Bence kucuklukten yetismekle alakası yok. Savaş ucagi kullanan, motor kullanan kadınlar var. Ayrica kazaların buyuk cogunlugu erkekler tarafindan gerceklesir. Kadın suruculer daha kurallara sadık. Eger kadın sürücü kurallara uymayip ve park etmeyi bile beceremiyorsa bu sürücü kursu ve sinavda onlari geciren ogretmenlerle alakalı. Torpil gecmemeleri lazim. Sahsen kadin ve erkegin esit oldugunu dusunuyorum. Karadeniz kadınlarini gidin bir görün nasil calisiyorlar bahcelerde. Odun tasiyorlar her sey yapiyorlar. Yapamadiklari yok. Kazaya karisan kadın olunca gündem oluyor bence. Kac defa surucusu erkek olup dandik araba surdugunu gormustum. Stop ettiriyor arabayi mesela bu bile onun o ehliyeti hak etmedigini gosteriyor o kadar reziller. Bence alakasi yok surucusuyle veya yaratilisla. Egitimle alakalı olduguunu dusunuyorum. Kadın Boeing 737 Max kullaniyordu benim bindigim ucakta. Tamamen egitimle alakali kisacasi.

Bu dediğiniz yine istisnalar hocam. Ben de en sonda bunu dedim;
Boeing uçurmak ile otomobil sürmek de farklıdır.

Boeing uçururken trafiğe karışıp dikkatini vermene gerek yok. Evet pilot olmak zor olabilir ancak pilot olup uçak kullanırken trafik kuralları, şerit ihlalleri, ayna kontrolleri, başka araca çarpma gibi risklerin de olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…