Kadınlar neden genelde otomobil süremezler?

Eski atalarımız olan erkeklerin beyni yüz tanıma sistemine evrimleşmiştir. Avlanırken, uyurken, gece daha çok yüz tanırız. Çünkü karanlıktaki bir yüzü görememek demek, ölmek demekti. Veya avlanırken atletik ve çevik hareketler yapmalıydık. Çünkü bir hayvanın pençesinden kaçamamak yine ölmek demekti. Bugün bu yüzden reflekslerimiz inanılmaz gelişiktir. Kadınlar ise bunun yanında daha çok toplayıcılır, tarım gibi işlerle uğraştıkları için bugün çoklu iş becerileri bizden daha iyi. Mesela bir kadına gidip de "akşama misafir gelecek evi toplayıp yemek yapar mısın" dediğinizde bu ikisinin uyumunu sizlerden daha iyi ayarlarlar ve misafir ne zaman gelecekse yemek de tam o zaman hazır olur.
Başka bir konu ise bu çoklu işin arabada bir lanete dönüşmesidir. Erkekler araba kullanırken sadece yola, karşısına çıkabilecek tehlikelere ve arabaya odaklanır. Kadın ise aynı anda ona bir söz diyen birine ne cevap vereceğini, akşam planlarını, arabanın benzini bir anda biterse ne yapacağını, arabanın bütün yağ su durumlarını, bunların üstüne yola, karşısına çıkabilecek tehlikeye ve sürüşe odaklanır. Bu yüzden erkeğin işlemcisi 3 işe odaklandığından kaza durumu çok az yaşanır. Kadının işlemcisi yük altında tam verim vermeyebilir ve bu da maalesef gözünün önündeki tehlikeye tepki verememesi demektir. Zaten refleksleri de erkekler gibi gelişik değildir. Lakin bence günümüz kadınlarına da erkeklerle aynı fırsat verilse ben sürebileceklerini düşünüyorum. İnsanlar kadın görünce kaçmasa, çocukluktan merak ettirilse, iyice eğitilse sürebilirler. Lakin ehliyet sınavlarına girdiğiniz bölgelerde kadınsanız maalesef size "zaten alamaz" gözüyle bakıyorlar. Yani hocanın gözünde baştan eleniyorsunuz. Bizzat yakın kız arkadaşlarımdan duyduğum şeyler.
İşin en başı eğitim, önyargıların kırılması için kadınların düzgün araba kullanması lazım. Düzgün araba kullanmaları için eğitim almaları lazım. O eğitimi veren hocaların da iyi eğitim alması lazım. Lakin hocalar kötü eğitim alınca domino taşı gibi yıkılıyor maalesef.

Nedenini bilmem ama geçen akşam Kadıköy'de biri üstüme çıkıyordu yola bağlanırken. Baktım farları da yanmıyor, aha dedim kadın sürücü. Yanılmamışım.

Kadın sürücülerden gına geldi Ankara'da. Kırmızı ışıkta yeşil yandıktan sonra 10 saniye hareket etmeyen mi dersin, boş yolda yılan çizen mi dersin, pat diye şeridime atlayan mı dersin, kontrol etmeden park yerinden şeride atlayan mı dersin kafayı yiyorum birkaç aydır.

Evet o konuda haklisin. Ama egitimle oldugunun taraftariyim her seyin. Mesela video izliyoruz kadin park edemiyor, fren yerine gazı kullaniyor can aliyor falan bunlar hep egitimle alakali. Sana ogretmediler mi mesela bunlari? Ogrettiler ama akli baska yerdeyse ve gozetmenler ve surucu kursu kadın diye yardimci olup geciriyorlarsa ne olacak? Sahsen bu kazaya karisan kadinlarin hepsinin egitimini yarim yamalak aldigini dusunuyorum.

Ben daha çok küçük yaşlarda edinilen pratiklik ile olduğunu düşünüyorum. Aslında eğitim de olabilir. Babam araba sürmeyi 30 yaşında öğrendiği mesela ama gayet iyi sürücüdür.

Katılmıyorum. Bazı durumlar için geçerli şeyler belirtilmiş.

Kendi aralarında gizli bir anlaşma olması daha olası geliyor bana.

Erkeklerin refleksleri inanılmaz değil. Kavga ortamında bir kadının çığlık atmaya başlama hızını görmediniz mi? Demek ki refleksleri yerinde.

Oyuncak araba muhabbeti doğru, ben bugüne kadar kendisine oyuncak araba alınan bir kız görmedim ama şu an araç kullanacak yaşta olanların büyük çoğunluğunun ebeveyni tarafından Hot Wheels alındığını sanmıyorum. Oyuncak arabayla oynamak NFS oynamanıza bile katkı sağlamaz bence. Yerde, duvarda ittirmeyle şeritte kalabilme, pedal karıştırmama, kavşağa gelince yavaşlayıp etrafı kontrol etmenin alakasını göremiyorum.

Herkesin arabası yok. Her arabası olan hemen çocuğuna öğretmiyor. Babamın ben 15 yaşından beri arabası var. Öğretmedi adam. Kendim öğrendim. 5-6 yıldır ehliyetim var. Ehliyet alırken aktif olarak işte çalışmıyordum, bir gelirim yoktu ve tek kuruş vermedi. Hiçbir zaman da kenara bir miktarını ayırabileceğim düzenli harçlığım olmadı.

Kadınlar tarafından el üstünde tutulmanın bir olayı yok. Bugün başıma geleni anlatayım. Bu yol teknik olarak 5 şeritli olsa da en sağdaki park, ehliyet kursu yüzünden sürekli işgal altında, 4 şeritli yol. Sağdan 2. şeritte giden TIR sola dönüşe 20 metre kala sinyal verip üstüme kırdı. Çok hızlı olmasa da yeterince (~50 kmh) akan, her şeridin dolu olduğu yerde aynasına bile bakmadan, viraja o kadar az mesafe kalmışken sinyal verdi ve verdiği an direksiyonu çevirmeye başladı. Altında kalmamak için sol şeride geçtim. Belki ben olmasam bile hızı yüzünden viraja giremeyecekti. Gitti ileriden döndü. Şu yaşandı.
Olayın panikle refleksle alakası yok. İsteyince ışık hızında direksiyon kırabiliyorlar.

Dikine gitme olayı kadınları daha iyi bir sürücü yapıyor. Haksız oldukları durumdan haklı çıkmaları haksız olma sayılarını azaltıyor. Herhangi bir kadınla tartışmaya gireceğiniz an orada spawnlanacak dişiguard'ları da unutmayın.

İstisnaları yok. Araç sürebilenler yeterince kadın olmayan kişiler. Tedavi görüp araç sürememe yetisi kazanmalılar.

Ben daha çok küçük yaşlarda edinilen pratiklik ile olduğunu düşünüyorum. Aslında eğitim de olabilir. Babam araba sürmeyi 30 yaşında öğrendiği mesela ama gayet iyi sürücüdür.
Ben de 30 yasinda aldim ve hala arabam yok. Işe falan girerim diye almistim. Tüm sinavlari tekte gecerek almistim. xD

Bende merak edip aynı soruyu sorunca bana da bu cevabı verdi.

Eki Görüntüle 271494
Erkeklerden daha az ölümlü orası doğru çarpan kişi kendileri olduğu için hasarı karşıya veriyorlar

Fakat trafikte ne zaman birisi araç sürüşü esnasında saçmalasa %90 kadın çıkıyor. Panik yaptıklarında daha bir berbat ediyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…