Kaliteli Molex - SATA dönüştürücü önerisi

Altaist

Uzman
Yer
Türkiye
Herkese merhaba,

Kasama (Corsair 480T) yeni bir hard disk takıyorum. Anakarttan gelen SATA veri kablosunun bağlantısını sorunsuz hallettim. Ancak güç kaynağımdan gelen kablolar arasında boşta hiç SATA güç kablosu yok, sadece 2 adet dişi Molex kablosu açıkta duruyor.

Diske güç verebilmek için Molex'i SATA'ya çeviren bir adaptör almam gerekiyor. Fakat kalitesiz/pres baskı (molded) dönüştürücülerin ısınıp yandığını, donanım ve veri kaybına yol açtığını okudum. Bu riskleri yaşamak istemiyorum.

Verilerimi güvenle emanet edebileceğim, kısa devre ve erime riski yaratmayan kaliteli bir Molex to SATA dönüştürücü kablo öneriniz var mıdır? Vatan Bilgisayar'a gitsem orada satılıyor mu?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Çok fark etmez, kablosu kalın olanlardan bir tane al, sorun yaşamazsın ki zaten bence bir şey olmaz. HDD taş çatlasa 2A 12v çekiyor, dandik adaptör kabloları bile bunu rahatça taşıyabiliyor.

Kalitelik bir şey yok. Çok akım çekmiyorlar zaten. Birkaç ay önce lazım oldu. Mahalle bakkalı tekliye 100, ikiliye 200 lira fiyat çekince almadım, gider kargoya veririm dedim. Sonra kafamın üstünde bir ampül yanıverdi. Elimde zaten parçalayacağım güç kaynağı vardı. Ondaki SATA kablolarını kesip elimdekine lehimledim.

HDD ilk çalışmada 3-3,5A çekebilir. 20-18 AWG sorun çıkarmaz. Asıl sorun düzgün takması. Dünyanın en iğrenç soketlerinden.

Kalitesizlere hiçbir şey olmaz. İnsanlar düzgün takmamıştır. Alüminyum kablo olsa dahi 3A hiçbir şey.

Vatan'da sitesinde olmasa bile kuytu köşede bulup size zevkle satacak çalışan bulmanız olası.

O şekilde bakacaksanız geçen sene çöpe atılmış 2,5 mm^2 Viko uzatma kablosu buldum. Başka bir uzatmaya takılıydı ve yanmıştı. Elde hiç beyaz 2,5 mm^2 yok diye temizledim ve çatır çutur kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…