Bu Modelin silikon macunu'nu denemek istedim, daha iyi diyorlardı kavun içi rengine, nasıl kurulum yapıldığını bişmediğim için ped modelini aldım, 12700H ile oyunlarda yine 93-94 dereceleri görüyorum
Laptop için tek doğru yol PTM7950, Kasa için Thermal Grizzly'nin Kryonaut Modeli, Çok ısınmayan bir işlemcim var derseniz Hydronaut
Bu Modelin silikon macunu'nu denemek istedim, daha iyi diyorlardı kavun içi rengine, nasıl kurulum yapıldığını bişmediğim için ped modelini aldım, 12700H ile oyunlarda yine 93-94 dereceleri görüyorum
@Hasan Merkit ile Aynı yerde çalışıyorduk, onun 12700H ve R5 7545HS'li Laptop'u var, 7545HS Modeli Acer Nitro 16 ve Sıvı Metal ile geliyor fabrikasyon, PTM7950'den daha kötü sonuç veriyor, sanırım PTM7950 ısınmaya başlayıp faz değişme esnasında sıcaklık artışını engelliyor, tıpkı bir buz'un 0 derecede erirken 0 derecede sabit kalıp tamamı sıvı olduktan sonra 0 derecenin üstüne çıkması gibi.
@Silinen üye ile Aynı yerde çalışıyorduk, onun 12700H ve R5 7545HS'li laptopu var, 7545HS Modeli Acer Nitro 16 ve Sıvı Metal ile geliyor fabrikasyon, PTM7950'den daha kötü sonuç veriyor, sanırım PTM7950 ısınmaya başlayıp faz değişme esnasında sıcaklık artışını engelliyor, tıpkı bir Buz'un 0 derecede erirken 0 derecede sabit kalıp tamamı sıvı olduktan sonra 0 derecenin üstüne çıkması gibi.
Termal macundan gereginden fazla beklentiye girmeye gerek yok. Onemli olan sogutucu blogun ne kadar isiyi tasiyabildigi. Yani laptopunun termal blogunun belli bir tasima kabiliyeti var tamamen sature oldugunda likit metal de kullansan silikon macun da kullansan sicakliklarin artmasini engelleyemezsin. 7958 likit metalden daha az iletken bir macun ama uzun sureli kullanimda ayni sonucu verebilir.
Termal macundan gereginden fazla beklentiye girmeye gerek yok. Onemli olan sogutucu blogun ne kadar isiyi tasiyabildigi. Yani laptopunun termal blogunun belli bir tasima kabiliyeti var tamamen sature oldugunda likit metal de kullansan silikon macun da kullansan sicakliklarin artmasini engelleyemezsin. 7958 likit metalden daha az iletken bir macun ama uzun sureli kullanimda ayni sonucu verebilir.
Evet, Blokların daha kaliteli olmasını isterdim hatta üstüne para verip daha iyisi var ise alırım ancak maalesef yok gibi. Fan konusunda'da problemim yok, IETS GT300 kullanıyorum ve Cihazda inanılmaz iyi bir Hava Akışı Var.
Evet, Blokların daha kaliteli olmasını isterdim hatta üstüne para verip daha iyisi var ise alırım ancak maalesef yok gibi. Fan konusunda'da problemim yok, IETS GT300 kullanıyorum ve Cihazda inanılmaz iyi bir Hava Akışı Var.