Kanada'da ırkçılık ne durumda?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lil
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 371
  • Etiketler Etiketler
    kanada

lil

Üstün
Makaleler
37
Evet dostlarım, bugün sizlerle Kanada'da ırkçılığın ne durumda olduğunu ve nereye geldiğini konuşacağız. Bu konuyu siyasi olarak değil, göçmenin gözünden yorumlayacağım.

Ben iki senedir Kanada'da bir küçük kasabada yaşıyorum. Şu ana kadar yüzeysel herhangi bir ırkçılığa maruz kalmadım. Günlük hayatta, okulda, iş yerinde ve benzeri yerlerde Kanada zaten bir göçmen ülkesi olduğu için her türden insanı görmek mümkün.

Kanada'da ırkçılığın cezası büyük, bu yüzden de ırkçıların sesi çıkmıyor denilebilir. Ancak bu, var olmadıkları anlamına gelmiyor. Belki bir Kanadalıdan ırkçılık görmeyebilirsiniz, ama arka planı Ermeni veya Yunan olan bir kişiden Türk olduğunuzdan dolayı ırkçılık görebilirsiniz. Ek olarak, eğer burada ırkçılık yapmaya kalkışırsanız, ırkçılıkla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu yüzden önermiyorum.

Sorularınız olursa seve seve cevaplarım.

Her yerde ırkçı insana denk gelmek mümkün. Anladığım kadarı ile Kanada'da pek yaygın değil ve olsa bile cezalardan dolayı sorun yaşama ihtimaliniz düşük. Sevindim sizin adınıza :)

Kanadalı arkadaşlarım siyahilerden epey şikayetçi. Polisler de taşkınlıklara yeterince müdahale etmiyormuş vs. Kendi tabiriyle "ırkçı değildim, beni ırkçı yaptı elemanlar" der hatta.

Kanadalı arkadaşlarım siyahilerden epey şikayetçi. Polisler de taşkınlıklara yeterince müdahale etmiyormuş vs. Kendi tabiriyle "ırkçı değildim, beni ırkçı yaptı elemanlar" der hatta.
Hocam bölgeden bölgeyde değişiyor o durum benim arkadaşlarım siyahilerden şikayetçi değiller fakat Brampton’da yaşayan arkadaşlarım Hindistanlılardan nefret ediyor.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt