Kanal İstanbul gerçekte ne?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan senuzulme
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 222
  • Etiketler Etiketler
    kanal

senuzulme

Üstün
Yer
İstanbul
Ben başından beri bu videodaki çocuk gibi düşünüyordum, sonunda kendim gibi düşünen birini buldum. Videoyu aşağıya bırakıyorum, 28 dakika olduğuna bakmayın; izlerken zamanın nasıl geçtiğini fark etmeyeceksiniz.

Kısa özet yapabilecek yok mu ya? Çok uzun. Ülkede daha gerekli şeyler var yapılması/düzeltilmesi gereken. Kanal İstanbul gerekli bile olsa gözümde gereksizdir.

Yunan'lar kanalın Batı tarafında bir Ekümenik yönetim hayal ediyorlar gibi, en azından beyni Core Quad 2 kadar olmayan ve X kullanan Yunan'lar böyle diyor.

Videoyu izlemeden söylemek istediğim şeyler var;
1-) Greenpeace'in bu konudaki açıklamaları
2-) Mücella Yapıcı'nın açıklamaları
3-) Cemal Saydam'ın açıklamaları
Dikkatle okuyunuz, sonrasında İstanbul'da kaç tane riskli binanın olduğuna bakınız. Bunlara baktıktan sonra bu çalışmanın ne kadara patlayacağına bakınız, kendiniz cevabı bulmuş olacaksınız.

Kısa özet yapabilecek yok mu ya? Çok uzun. Ülkede daha gerekli şeyler var yapılması/düzeltilmesi gereken. Kanal İstanbul gerekli bile olsa gözümde gereksizdir.

Asıl demek istediği, Kanal İstanbul'un asla yapılmayacağını, sadece İstanbul'un kuzeyini imara açmak için yapılmış bir bahane olduğunu söylüyor.

@fortunee Kanal İstanbul hakkında ortaya atılan tüm iddiaları tek tek çürütüyor. Daha sonra çevreye neden ve nasıl tehdit oluşturduğunu yine objektif olarak anlatıyor. En sonda da kanal yapılmayacağını, bunun bir imar ve rant projesi olduğunu düşündüğünü söylüyor.

Tabii içeri girmemek için çoğu şeyi sönümlemiş.

Videoyu izlemeden soyleyeyim. Hindistan ve Pakistan'daki kast sistemi gibi zenginlerin bir yerde fakirlerden ayrik bir bicimde yasayacagi. Kapitalist sistemi iliklerimize kadar hissedecegimiz bir proje bu. Kanal yapilsa inanin sen ben gibi fakir insanlar faydalanmayacak bundan. Bogazlar yeterli gemi gecisleri icin. Ben burada rant ve aşırı zengin olacak toplumun en ust sinifini goruyorum sadece. Gorup yasayacagiz yapildigi vakit. Diyecek cok şey var fakat gerek yok. Aklini kullanan ve tarihini bilen insanlarin aklina az cok fikirler gelebilir bu konuyla ilgili.

Dikkatle okuyunuz, sonrasında İstanbul'da kaç tane riskli binanın olduğuna bakınız. Bunlara baktıktan sonra bu çalışmanın ne kadara patlayacağına bakınız, kendiniz cevabı bulmuş olacaksınız.
Ülke genelindeki binalar üst üste yapılıyor, olası deprem senaryosunda çok kötü şeyler yaşanacak.

Bütçe planlaması ile ortalama 10-15 senede bilmem kaç on milyon insan için prefabrik ev inşaatı yapılır. Zemin etüt raporuna göre temeli atıp, tek katlı inşaat yaparsın çiçek.

Asıl demek istediği, Kanal İstanbul'un asla yapılmayacağını, sadece İstanbul'un kuzeyini imara açmak için yapılmış bir bahane olduğunu söylüyor.

Faydalı bir şey olacağını düşünmemiştim zaten bu kanal İstanbul'un. Daha depreme çözüm bulamadılar. Her gün insanlar düşünüyor acaba bugün mü deprem olur, evim yıkılır mı diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…