Kanamayan kedi tırmalaması sorun teşkil eder mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TheEvolved
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 188
  • Etiketler Etiketler
    kedi
Yer
Çorum
Merhaba. Sokak kedisini beslerken kedi bir anda istemeden pati attı. Attığı yerde sadece küçük bir çizik oluştu ama herhangi bir kanama yok. Problem olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer bildiğin bir kediyse ve son 2 hafta herhangi bir sıkıntısını görmediysen çok bir problem olmaz. Kedi tırmalamasından kuduz geçme ihtimali de düşüktür, Yanlış bilmiyorsam kuduz geçmesi için kedinin önce patisini yalayıp sonra tırmalaması lazım. Eğer bir şüphen varsa aşı olmanı öneririm. Maximum enfeksiyon kapabilir.

Evet, olay zaten salyasında. Ama %1'lik ihtimaller zinciri gerçekleşirse tırmalamadan da kuduz bulaşabiliyor diye biliyorum.

Zincir: Kuduz kedi patisini yalar ve salya patisine bulaşır > Salyalı patisi ile sizi tırmalar ve açık yara oluşur > Kuduz olursunuz

Tabii ki ütopik şeyler ama olabilir mi? Neden olmasın.

Beni de kedi tırmalamıstı senin gibi mama verirken. Kesik degil soyulmaydı yani cok az kan gelmisti. Doktora gittigimde "cok ufak" kan geldiginde bir problem teskil etmiyormus. Senden kan bile gelmemis. Ama istersen yine de git bi kontrol ettir. Kuduz cok kötü bir sey. Erken teshis olmazsa kurtulma sansın asırı düsük. Hem ası olursan kedileri doya doya seversin. 😻😻😻😻

Evet, olay zaten salyasında. Ama %1'lik ihtimaller zinciri gerçekleşirse tırmalamadan da kuduz bulaşabiliyor diye biliyorum.

Zincir: Kuduz kedi patisini yalar ve salya patisine bulaşır > Salyalı patisi ile sizi tırmalar ve açık yara oluşur > Kuduz olursunuz

Tabii ki ütopik şeyler ama olabilir mi? Neden olmasın.
Haklısınız ancak bence bu ihtimal cok daha yüksek bir oran. Kediler gün icinde kendilerini bircok kez temizler ve ulasamadıkları bölgelere patilerini yalayıp patilerini sürterek temizlemeye calısırlar. Siz de bilirsiniz zaten.

Ddoktora gidin içinizde endişe varsa onlar aşı gerekir derse aşılanırsınız. Benim birçok sokak kedim oldu aşısız hem ısırıp tırmalar kanatırlardı hiç doktora gitmedim, birşey olmadı ama bu size de olmayacak demek değildir. En azından kuduz aşısı değil de tetanoz aşısı olun derim her ihtimale karşı.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt