Kargo süreçleriyle ilgili konular sınırlandırılmalı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Crestfallen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 253
  • Etiketler Etiketler
    kargo

Crestfallen 98

Üstün
Merhaba arkadaşlar.

Uzun süredir bu forumun bir üyesiyim ve üye olduğumdan beri sıkça karşılaştığım.
"Kargom ne zaman gelir?", "siparişim ne zaman kargoya verilir?" veya "kargom ne zaman ulaşır?" tarzı konuların forum genelindeki bilgi akışını aksattığını ve gereksiz bir konu kalabalığı yarattığını düşünüyorum.

Uzun süredir siparişini bekleyen, sorun yaşayan, mağduriyetini anlatmak isteyen insanların bu tarz konuları açmasını anlıyorum. Ama sipariş verdikten hemen sonra açılan bu tarz konular hem konu kirliliğine yol açıyor hem de gerçekten yardıma ihtiyacı olan teknik veya bilgi odaklı başlıkların geride kalmasına sebep oluyor.

Ayrıca bu süreçler e-ticaret firmasının, satıcının, ilgili kargo firmasın takvimine bağlı olduğundan ve ürünlerin kargoya verilmesi, çıkış ve varış şubeleri de bu süreci etkilediğinden forum üyelerinin bu sorulara kesin bir yanıt vermesi maalesef mümkün olmuyor.

Siparişi verdikten hemen sonra açılan bu tarz sorular için kural düzenlemesi getirilmesi ya da bir otomatik yanıt botunun devreye girerek cevap verip konuyu kilitlemesi gerektiğini öneriyorum.

Artı 17 Eksi
Anlatmak istediğini yazmışsın.
Sen cevap verebilmek için istediğin gibi anlamışsın. Forum kültürünün bir parçası da yeni konu açmadan halihazırda benzer-aynı şeyler yazılmış mı kontrol etmektir. Benim ağzımdan quote atmışsın, kardeşimli adamlı. Benim mesajım başlıktaki konuları açan kullanıcı tipini nasıl nitelendirdiğimle ilgili. Bunu da başka bir davranışla aynı zemine bağlıyorum. İlla itiraz etmek istiyorsan bu ikisi aynı tipte birleşmiyor der geçersin. Şimdi anladın mı?

Forum kültürünün bir parçası da yeni konu açmadan halihazırda benzer-aynı şeyler yazılmış mı kontrol etmektir.
Benim yazdığım mesajı okumadığın çok belli oluyor çünkü zaten buna cevap verdim. Önceden bir konunun açılıp açılmadığının kontrolü yapılabilir ama bu yine de konu sahibinin konu açmasına engel değil, konu açan adama da gidip "Google'a yaz" veya "bu konu daha önce açıldı, git oraya bak" şeklinde mesaj yazılması da doğru değil.
Şimdi anladın mı?
Ben seni anladım ama senin forum kültürüne uymayan düşünceni n'apcaz?

kargom ne zaman ulaşır?
Bana en çok garip gelen şey, “Kargo ne zaman gelir?” diye bu kadar sabırsızlanılması. Uzak bir yerden geliyorsa 2 gün sürebilir, hadi olsun 3 gün, zaten resmi tatil veya hafta sonu değilse çok da problem olmuyor. İnsanlar niye bu kadar sabırsız oldu anlamıyorum. Benim yaşadığım yer kırsal mesela, kargonun gelmesi bazen 5-10 günü bile buluyor. 3 günde gelirse açıp dua ediyorum. Sonuçta kargocular da insan, kargonun ulaştığı dağıtım yerleri ve aradaki süreçler var. Kargonun nerede olduğunu veya neden beklediğini o dağıtım ekibinden bizzat öğrenebilirsiniz.

Yine benim söylemediğim şeyler üzerinden bana cevap veriyorsun. Nerede "Google'a yaz" veya "git şuraya bak" diyelim dedim?
Bu tür konular açılıyor, şu sebepten dolayı.
Bu kadar. Gerisini senin hayal gücün doldurmuş.

Arkadaşım bu yazdığın mesajı ben mi uyduruyorum, ben mi körüm yoksa sen mi yazdığın mesajdan bi' habersin?
Bazen forumların Google gibi kullanıldığını düşünüyorum ben de, sadece bu mesele değil çok basit aramalarla halledilecek şeyler de konu olarak karşımıza çıkıyor.

Arkadaşım bu yazdığın mesajı ben mi uyduruyorum, ben mi körüm yoksa sen mi yazdığın mesajdan bi' habersin?
Ee? Senin bana itham ettiğin şeyler nerede? Şunu bunu yapalım, bu konular açılamasın minvalindeki şeyleri nerede ifade etmişim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ee? Senin bana itham ettiğin şeyler nerede? Şunu bunu yapalım, bu konular açılamasın minvalindeki şeyleri nerede ifade etmişim?
Yazdığın mesajı sana açık açık anlatacağım.
Bazen forumların Google gibi kullanıldığını düşünüyorum ben de, sadece bu mesele değil çok basit aramalarla halledilecek şeyler de konu olarak karşımıza çıkıyor.
"Basit aramalarla halledilebilecek şeyler konu olarak karşımıza çıkıyor" cümlesi ne demek? Bu tür konuları görmek istemiyoruz demek. Bu konuları görmemen için adamın ne yapması lazım? Senin o değerli gözlerini rahatsız etmemesi için Google'a yazmalı. Ben ne demişim? Konu sahibine "Google'a yaz" mı diyelim demişim. Ee, ben tam olarak neyi uyduruyorum? Yazdığın mesajdan haberin yok, bir de zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışıyorsun.

Bu kargo konuları açanlar ne kadar ahmak demeye getiriyorsunuz konuda. Ben de diyorum ki bu arkadaşlarımızın yaşı küçük, heyecan-sabırsızlıkla karışık bir duyguyla bu nevi konular açıyorlar. Çok yaygın meselelere dair konuların açıldığına da rastlıyorum. Bu nevi konuları açanlar aynı tipolojideki kişiler diyorum.

Yazdığımı anlamayıp bir de bu kadar ısrar etmen iyiye işaret değil. Ben bu kadar yüklenmeye gerek yok tonunda bir mesaj iletiyorum. Sen gelmişsin değerli gözlerini rahatsız etmemesi için bla bla...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…