Karmaşık sayı ve trigonometrik işlem yapabilen hesap makinesi önerisi

DeadlyMania7 113

Seçkin
Yer
Cehennemin dibi
Bugün ilk bölüm dersime girdim. Hoca özellikle i fonksiyonu ile karmaşık sayı hesabı yapabilen ve trigonometrik değerlerle ilgili işlemleri gerçekleştirebilen bir hesap makinesi almamızı istedi.

İnternette baktığımda ve yapay zekâya sorduğumda yaklaşık 1.000 TL civarında modeller var ancak bir hesap makinesine bu kadar vermek içimden gelmiyor. Olabildiğince uygun fiyata böyle bir model bulabilir miyiz?

Hocanın anlattığına göre önemli olan, karmaşık sayı hesabı yapabilmesi ve formüller içinde yer alan trigonometrik değerleri ve terslerini hesaplayabilmesi.

Casio FX-991CW bence. EX olana göre daha modern duruyor ve kullanması daha kolay.

Üst döneme sordum, hocam 82 ms olur demiş ama hangi tuşun ne işe yaradığını gram çözemedim.

Casio FX-991CW bence. EX olana göre daha modern duruyor ve kullanması daha kolay.

Hocam, çok pahalı bir hesap makinesine o kadar veremem.

Üst döneme sordum hocam 82ms olur denmiş ama hengi tuşun ne işe yaradığını gram çözemedim
Ufak bir araştırma sonucunda ENG tuşunun karmaşık sayılar için olduğunu buldum. YouTube videolarında o tuşu işte yapıyorlar. 82 MS'yi al geç. Yorumları da çok iyi; 2.000 küsur yorumda 4 üstü ortalaması var.

Arkadaşımda bundan vardı. Bilgisayar ekranı gibiydi, bayağı iyiydi. Tabii o kadar da gelişmiş değil ama matris falan gibi şeyler de yapılıyordu sanırım.

Dersde Doom bile oynarım bununla.

Arkadaşımda bundan vardı. Bilgisayar ekranı gibiydi, bayağı iyiydi. Tabii o kadar da gelişmiş değil ama matris falan gibi şeyler de yapılıyordu sanırım.

Sadece pembesi kalmış

Üst döneme sordum, hocam 82 ms olur demiş ama hangi tuşun ne işe yaradığını gram çözemedim.

Hocam, çok pahalı bir hesap makinesine o kadar veremem.
EX olanda iyidir. Sınava girmeden önce pratik yapmayı unutmayın. Sınav esnasında eliniz ayağınız birbirine dolanmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…