Öküz

Uzman
Dostlar bir yakınım bu hafta içinde acemilik için teslim olacak şartlar nasıldır? Sınırda olması ve ABD-İran olayları yüzünden tedirginiz biraz 😕

Benim babam da zamanında gene bir Doğu ili olan Muş'ta görev yapmıştı. Kars, sınır ili olduğundan ister istemez bir tedirginlik oluyor insanda ancak öyle hayati derecede kötü bir olay yaşanmaz diye düşünüyorum. Ermenistan sınır kapısının da kapalı olduğu düşünürsek bu ihitmal daha da artıyor :D

Benim babam da zamanında gene bir Doğu ili olan Muş'ta görev yapmıştı. Kars, sınır ili olduğundan ister istemez bir tedirginlik oluyor insanda ancak öyle hayati derecede kötü bir olay yaşanmaz diye düşünüyorum. Ermenistan sınır kapısının da kapalı olduğu düşünürsek bu ihitmal daha da artıyor :D
Aslında öğrenmek istediğimiz hem o olaylar hem de genel yapı. Bu hafta içinde gideceği için çok soğuk olur mu acaba kışlık almasına gerek yok diye düşünüyoruz. Acemilik 3 hafta-1 ay civarı ama tedirgin oluyor insan vere vere en ters yere verdi. Konu dursun bakalım 2-3 gün boyunca yorumlara ihtiyacım olacak.

Kars'tan bizim kışlaya gelen usta askerler vardı, devrecilik ve nöbetlerin zorladığından bahsediyorlardı ancak acemilik bundan bağımsız bir konu; usta askerler acemilere mıntıka harici dokunmazlar, acemiler de zaten 1 ayını askerliğe alışmak ve yürüyüşlerle geçiricekler, asıl önemli olan usta birliğinin nereye çıkacağı.

Kars'tan bizim kışlaya gelen usta askerler vardı, devrecilik ve nöbetlerin zorladığından bahsediyorlardı ancak acemilik bundan bağımsız bir konu; usta askerler acemilere mıntıka harici dokunmazlar, acemiler de zaten 1 ayını askerliğe alışmak ve yürüyüşlerle geçiricekler, asıl önemli olan usta birliğinin nereye çıkacağı.
Usta birliğindeki asker Kars'tan sizin bölgeye nasıl geliyor? Sizin bölge neredeydi ki? Acemi ile usta birliğinin yakın yere verdiği oluyor mu acaba kafamda deli sorular :p

Usta birliğindeki asker Kars'tan sizin bölgeye nasıl geliyor? Sizin bölge neredeydi ki? Acemi ile usta birliğinin yakın yere verdiği oluyor mu acaba kafamda deli sorular :p
Bazen belirli meslekler için erbaş/er istenerek farklı kışlalarda görevlendirme yapılıyor, il içerisinde veya farklı bir ilde görevlendirme çıkabiliyor. Şoför, ateşçi, fırıncı vs... kışlanın ihtiyacına göre.
Usta asker olup olmaması fark etmiyor.

Usta birliğinin nereye çıkacağı mualla, benim acemiliği yaptığım yerde %70 Kıbrıs'a geri kalanı Doğu-Batı olacak şekilde usta birliğine gidiyordu, tâbi acemiliğini yaptığım yerde kalma durumun da olabiliyor, acemilik biterken nerede görevlendirileceğin ve hangi yolla ulaşım sağlayacağın açıklanıyor.

Büyük ihtimalle usta birliği ya sınırda ya da aynı yerde yapar. Benim acemiliğim Ağrı, usta birliğim Van'dı o yüzden yakın verebilirler. Jandarma olarak yaptım rahattı şans işi tabi, sınıra verirlerse nöbet falan zor komutanlar iyidir ben de öyleydi o da şans ama batıya göre iyidir. Kışın gitmemesi iyi olmuş -25'lerde falan yaptık sıkıntı :)