Herkese iyi forumlar: Şubat ayında kartondan bir kasa yapmıştım, "karton kasam nasıl olmuş" diye bir konu açmıştım. Gece gece atmama rağmen bayağı kişinin hoşuna gitmişti, teşekkür ederim. O zaman geliştireceğimi söylemiştim, ve karşınızda Karton Kasa V2
Yaptığım değişiklikler, eksiler ve ileride yapacağım şeyler:
Bir kule tipi fan, RX 580 4 GB ve 3 tane harddisk (1 tanesi bozuldu, 1 tanesini de arkadaşıma hediye ettim). Kule tipinin fanları RBW olduğu için hiç hoşuma gitmiyor, onları da eksiklerden sonra değiştireceğim. Ekran kartına gelirsek, arkadaşıma tembihlememe rağmen doğum günüm için bir kutuya bir sürü şey koyup yollamış, araya bir yerede RX 580 saklamış. Ben de ekran kartını 350W güç kaynağına taktım. Bütün gece stres testi, oyun testi, watt takibi her şeyi yaptım. Undervolt ile stabil çalışıyor nasılsa Güç kaynağımın tam modeli: Frisby FR-PW35C12, +12V kanalından 18A verebiliyor. PSU Label'ı isteyen olursa atabilirim, çünkü internette ben bile aradığımda bulamamıştım. Güç kaynağını en kısa sürede değiştireceğim. İleride yapmayı düşündüğüm şeyler ise: her tarafını RGB ile doldurmak *fanlar vesaire,kasayı akvaryum kasalar gibi yapmak. Yeni bir kartonla kasayı bu sefer makasla değil de maket bıçağıyla daha güzel kesip daha da geniş ve stabil yapmak. Bu bölümde söyleyeceklerim bu kadar, aklınızda kalan soru işareti varsa sormaktan çekinmeyin lütfen.
Bütün parçalar:
Anakart: MSI A320M PRO-VH PLUS
Ramler: Corsair Vengeance LPX 16 GB (2x8) 3200 MHz CL16 CMK16GX4M2E3200C16, Netac Shadow 8 GB 3200 MHz DDR4 CL16 NTSDD4P32SP-08E (Corsair’in teki yok)
Ekran Kartı: ASUS Dual RX 580 4 GB
Disk'ler: Sandisk SSD Plus 240 GB SDSSDA-240G-G26, Western Digital Green WDS120G2G0A 120 GB, Seagate BarraCuda 7200.12
Kule tipi: Gametech Freezer Pro HD120
Güç kaynağı: Frisby FR-PW35C12 350W (yorum yapmadan önce sürprizbozanı okuyun lütfen)
İşletim sistemi: Windows 11 24H2, Arch Linux (Linux kernel 6.15.4-arch2-1)
Kasa: Samsung Odyssey G3 LS24AG300NRXUF Kutusu
Bu projeyi yapma fikrini verip parçaları yollayan @m1e24 adlı arkadaşıma sonsuz teşekkürler, ayrıca kasanın ilk halini beğenip benim daha iyisini yapabilmeme teşvik edenlere de büyük teşekkürler.
Diğer konudan görmelerini istediğim kişileri aşağıya etiketliyorum. Rahatsız olduysanız özür dilerim, rahatsız olup etiketinin silinmesini isteyen olursa silebilirim.