Çözüldü Kasa çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

user427696a

Başarılı
Uzun süre kullanmayınca yapıyordu, yine yapıyor ama bu sefer görüntüyü hiç alamadım. Denediklerim;

RAM ve BIOS pil sök, tak.
Fişi çek güçe 15-20 saniye basılı tut, 5 dakika bekle aç.
Bunları denedim normalde cihaz açılırken "Dıt" diye bir ses gelir. O ses gelmeyince böyle oluyor. Nasıl çözerim?

Şimdi dıt sesi geliyor ilerleme var. Hala aynı mı şu an?

Bu arada dıt sesi geldiğine göre bileşenleriniz epey eski, post sesi çünkü o. Postu geçip yeniden başlatması garip. Anakart neydi sizin?

Kasa bayağı eski ms 7592 ver. 5.2

Tamam deniyorum.

Bip sesi yok yine aynı.

Sonra eğer çift bellek varsa teki ile başlatmayı deneyelim, sonra diğer teki ile de farklı slotlarda deneyelim. Faulty olan ne onu bulmaya çalışıyoruz şu an. Bu kombinasyonları yapın hep.

Tamam.

Sonra eğer çift bellek varsa teki ile başlatmayı deneyelim, sonra diğer teki ile de farklı slotlarda deneyelim. Faulty olan ne onu bulmaya çalışıyoruz şu an. Bu kombinasyonları yapın hep.

Denedim her farki kombinasyonda CMOS sifirlayarak yine ayni acaba kablodami sorun var diye görüntu kablosunu TV taktim sonuç yok.

Son düzenleme:
Denedim her farki kombinasyonda CMOS sifirlayarak yine ayni acaba kablodami sorun var diye görüntu kablosunu TV taktim sonuç yok.

Kabloda sorun olsa bip sesi gelirdi açılırken. Bip sesi de gelmiyor, postu geçemiyor sistem. Ekran kartına mı bağlı kablo? Anakartın chipsetinde veya işlemcinin içinde dahili GPU olması lazım. Görüntü kablosunu direkt anakartınıza takın bakalım GPU kaynaklı bir şey var mı görelim.

Bunu yapmadan önce ekran kartının güç kablosunu da sökün.

Bip sesi diskler takili olunca geliyor sadece simdi deneyeceğim. Anakartda monitore uygun mavi bir gris var o mu?

Bip sesi diskler takili olunca geliyor sadece simdi deniyecegim

Tamam diskler takılı olsun bakalım. O şekilde deneyelim.

Anakartda monitore uygun mavi bir gris var o mu?

Evet. Ekran kartının güç kablosunu sökmeyi unutmayın. Hatta kartı sökün direkt komple.

Şimdi kablo sökünce yeterince güç gelmiyor diye başlatmaz, kartı sökelim biz.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…