Detaylar
Kim cevapladı?tugrul
Yetkin
Fan dışında garip bir ses alamadım videodan, videodan kaynaklı da olabilir emin değilim. Ancak sesin geldiği esnada her fanı tek tek elle 1 saniyeliğine durdurursan, kolayca sesin fandan mı yoksa başka bir yerden mi geldiğini anlayabilirsin.
Son düzenleyen: Moderatör:
Fan dışında garip bir ses alamadım videodan, videodan kaynaklı da olabilir emin değilim. Ancak sesin geldiği esnada her fanı tek tek elle 1 saniyeliğine durdurursan, kolayca sesin fandan mı yoksa başka bir yerden mi geldiğini anlayabilirsin.
Hocam, “dır dır” şeklinde bir ses geliyor. Sesi fullerseniz anlayabilirsiniz. Ya da bu normal fan sesi mi?
Son düzenleyen: Moderatör:
Kasadan videodaki gibi garip bir ses geliyor, fandan olduğunu düşünüyorum. Sizce neden böyle yapıyor? Ses her zaman var.
Yüksek ihtimalle CW.
Veya kablolardan biri fana çarpıyor olabilir.
Fanlardan gelen sesin en buyuk nedeni direkt kasa monte edilmeleri. Yuksek devirde kasayi titretiyorlar. Sesin asil kaynagi bu. Cozum ise 3-4 mm kalinliginda sert sunger ya da yer halisi gibi bir kumastan cerceve yapmak. Disini fanin çerçevesi buyuklugunde kesip icini de fan dairesi kadar kismi kesip cikarin. Sonra fani kasaya monte ederken araya ekleyin. Fan sesini buyuk oranda azaltir bu.
Fanlardan gelen sesin en buyuk nedeni direkt kasa monte edilmeleri. Yuksek devirde kasayi titretiyorlar. Sesin asil kaynagi bu. Cozum ise 3-4 mm kalinliginda sert sunger ya da yer halisi gibi bir kumastan cerceve yapmak. Disini fanin çerçevesi buyuklugunde kesip icini de fan dairesi kadar kısmı kesip cikarin. Sonra fani kasaya monte ederken araya ekleyin. Fan sesini buyuk oranda azaltir bu.
Hocam iki tane video çektim muhtemelen egzoz fanından videoda anlayabilirsiniz belki.
Kablolar çarpmıyor hocamYüksek ihtimalle CW.
Veya kablolardan biri fana çarpıyor olabilir.
Hocam şimdi bilgisayar görüntü vermiyor klavye mouse ışıkları da yanmıyor fanlar dönüyor ekran kartı fanları başta çalışıyor.Fanlardan gelen sesin en buyuk nedeni direkt kasa monte edilmeleri. Yuksek devirde kasayi titretiyorlar. Sesin asil kaynagi bu. Cozum ise 3-4 mm kalinliginda sert sunger ya da yer halisi gibi bir kumastan cerceve yapmak. Disini fanin çerçevesi buyuklugunde kesip icini de fan dairesi kadar kismi kesip cikarin. Sonra fani kasaya monte ederken araya ekleyin. Fan sesini buyuk oranda azaltir bu.
Son düzenleme:
ALCYONEUS
Uzman
Hocam iki tane video çektim muhtemelen egzoz fanından videoda anlayabilirsiniz belki.
Kablolar çarpmıyor hocam
Hocam şimdi bilgisayar görüntü vermiyor klavye mouse ışıkları da yanmıyor fanlar dönüyor ekran kartı fanları başta çalışıyor.
fanları tek tek kontrol et tam dairesel olarak mı dönüyor yoksa hafif sallantılı şekilde mi dönüyor fan pervanesi tam merkezde değil de çok hafif sağa veya sola kayık olunca böyle ses verebiliyor
Ettim hocam normal dönüyolar çalışırken de ileri geri geldiğini görmedim. Şuan da kesildi gibi ama fandan geldiğine eminim egzoz fanı gibifanları tek tek kontrol et tam dairesel olarak mı dönüyor yoksa hafif sallantılı şekilde mi dönüyor fan pervanesi tam merkezde değil de çok hafif sağa veya sola kayık olunca böyle ses verebiliyor
Zarar verir mi hocam pekifanları tek tek kontrol et tam dairesel olarak mı dönüyor yoksa hafif sallantılı şekilde mi dönüyor fan pervanesi tam merkezde değil de çok hafif sağa veya sola kayık olunca böyle ses verebiliyor
ALCYONEUS
Uzman
Ettim hocam normal dönüyolar çalışırken de ileri geri geldiğini görmedim. Şu an da kesildi gibi ama fandan geldiğine eminim egzoz fanı gibi.
Zarar verir mi hocam peki.
Bu fanın ne derecede doğru döndüğü konusu hakkında ben tam bilgi sahibi değilim uzaktan sadece tahminde bulunabiliyoruz dizüstü bilgisayar fanı gibi ya da aspiratör fanı gibi olsa çok rahat anlaşılır ben ikisinin de sesini biliyorum çok kayık olduğu zaman seninkinden çok daha yüksek bir ses veriyorlar şahsen sendekinin zarar vereceğini düşünmüyorum benim söylediğim gibi olduğunu da iddia etmiyorum yanlış anlaşılmasın yukarıda başka arkadaşlar da bazı önerilerde bulunmuş önce onları bir değerlendir ama ben şu an bir şey yapacak olsam muhtemelen fanları bilgisayardan söküp ayarlı güç kaynağı ile fanın desteklediği maksimum gücü verip yüksek RPM de ne tepki veriyor onu ölçerdim bu arada şimdi aklıma geldi pervanenin ağırlık merkezinin değişmesi bile fanda bu tarz sesleri çıkartabiliyor bana kalırsa hiçbir sorun olmaz ses artık çok fazla gelmeye başlarsa fanını değiştirirsin ben aylarca bu şekilde kullandım fanın doğru şekilde dönmesine 100/100 engel oluşturmadığı için de soğutmada sorun yaşamadım.
Bu fanın ne derecede doğru döndüğü konusu hakkında ben tam bilgi sahibi değilim uzaktan sadece tahminde bulunabiliyoruz dizüstü bilgisayar fanı gibi ya da aspiratör fanı gibi olsa çok rahat anlaşılır ben ikisinin de sesini biliyorum çok kayık olduğu zaman seninkinden çok daha yüksek bir ses veriyorlar şahsen sendekinin zarar vereceğini düşünmüyorum benim söylediğim gibi olduğunu da iddia etmiyorum yanlış anlaşılmasın yukarıda başka arkadaşlar da bazı önerilerde bulunmuş önce onları bir değerlendir ama ben şu an bir şey yapacak olsam muhtemelen fanları bilgisayardan söküp ayarlı güç kaynağı ile fanın desteklediği maksimum gücü verip yüksek RPM de ne tepki veriyor onu ölçerdim bu arada şimdi aklıma geldi pervanenin ağırlık merkezinin değişmesi bile fanda bu tarz sesleri çıkartabiliyor bana kalırsa hiçbir sorun olmaz ses artık çok fazla gelmeye başlarsa fanını değiştirirsin ben aylarca bu şekilde kullandım fanın doğru şekilde dönmesine 100/100 engel oluşturmadığı için de soğutmada sorun yaşamadım.
Hocam elimle döndürdüğüm zaman yapmıyor ve şu an yok o ses gitti ara sıra gelip gidiyor, öndeki fanlardan birinde değil onlar çok gidip gelmiyor ama en çok egzoz fanı ve ses o taraftan geliyor gibi. Fanın ömrü bitmeye yakın mıdır bir de çok yok hani çok az kulağımı kasaya dayayınca ancak o sesi alıyorum.