Yusuf Tilki

Çalışkan
Öncelikle iyi sosyaller.

1 ay önce yeni bir bilgisayar topladım. Her şey istediğim gibi sanmıştım ama değilmiş. Kasanın her bileşenindeki parça ayrı telden çalıyor 😁 Fanlar ayrı renk, anakart üstündeki parçalar ayrı renk. Neyse renk çok sıkmıyor canımı. Ama o fanların sesii... Bu durum hoşuma gitmiyor...

Kasada 3 tane önde 1 tane de egzoz fanı olmak üzere 4 adet fan var. Kontrolcüye bağlı. Tabii sonradan öğrendim bunların ucuz dandik şeyler olduğunu. Aşağıya görsellerini ekleyeceğim. Sorum şu, elim yatkındır. Bu 4 fanı sadece hızlarını düşürebileceğim bir yöntem var mı? Fanlar 6 pinli. Fanları detaylı kontrol ettiğimde 4 kablo ledlere gidiyor 2 kablo da fanlara gidiyor. O iki kabloyu anakarttaki SYS_FAN pinlerine takmayı denedim ama çalışmadı. Ama tek bir yönden takmayı denedim. Diğer yönden takamadım yanında başka bir kablo olduğu için. Yardımlarınızı bekliyorum.

Dosya Ekleri

• 20250111_113115.webp
    20250111_113115.webp
    2,9 MB · Görüntüleme: 100
  • 20250111_113108.webp
    20250111_113108.webp
    3,5 MB · Görüntüleme: 87
Son düzenleyen: Moderatör:
Fan sesi maalesef Windows’un kaderi. :/

Zamanında benim de toplama bilgisayarım varken buna çözüm aramıştım ama bulamamıştım. Kasadaki fanları susturamamıştım bir türlü. Varsa bi çözümü umarım bilen birisi yardımcı olur. İşim gereği geceleri bilgisayarı açık bırakmam gereken durumlar oluyordu. Sabahlara kadar büyük dosyalar upload ediyordum. Bilgisayar da uyuduğum odadaydı. Deliriyordum.

Fan sesi maalesef Windows’un kaderi. :/

Zamanında benim de toplama bilgisayarım varken buna çözüm aramıştım ama bulamamıştım. Kasadaki fanları susturamamıştım bir türlü. Varsa bi çözümü umarım bilen birisi yardımcı olur. İşim gereği geceleri bilgisayarı açık bırakmam gereken durumlar oluyordu. Sabahlara kadar büyük dosyalar upload ediyordum. Bilgisayar da uyuduğum odadaydı. Deliriyordum.
Fan sesi ile Windows'un ne alakası var?

MSI center kurun, user scenario eklentisini kurun sadece program içinden. Özelleştir kısmından fan ayarlarınızı istediğiniz gibi yapın.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (5).webp
    Ekran Görüntüsü (5).webp
    1,5 MB · Görüntüleme: 94
  • Ekran Görüntüsü (6).webp
    Ekran Görüntüsü (6).webp
    1,5 MB · Görüntüleme: 90
  • Ekran Görüntüsü (7).webp
    Ekran Görüntüsü (7).webp
    1,5 MB · Görüntüleme: 82
  • Ekran Görüntüsü (8).webp
    Ekran Görüntüsü (8).webp
    1,5 MB · Görüntüleme: 80
Fanlar gözükmüyor bile burada anakart bağlantılarını kontrol eder misiniz.
Hocam bugün bazı riskler alıp kontrolcüden kurtuldum sonunda. 6 pinli 4 adet fanlarımın led kablolarını birleştirdim ve 3pinli anakart girişine bağladım. Aynı şekilde 4 fanı da birleştirip sys fana taktım. 2 pinli fanlar. Yani bu fanlar 4 pini rgb 2 pini fan motoru olmak üzere 6 pine sahip ve hepsini ayırdım sys fan ve argb pinlerine taktım. Sonuç olarak fanların hızı ideal istediğim gibi. Şuan sessiz. Ayrıca argb kablolarından 1 tanesi boşta kaldı. Şuan her şey istediğim gibi. Kumandadan molexden ve kontrolcüden kurtuldum.