Kasa içerisinin çok ısınması sorun yaratır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 5330
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 648
  • Etiketler Etiketler
    kasa sorun

5330

Deneyimli
CPU 60 65 derece takılıyor GPU hava soğukken 63 sıcakken 67 dereceleri görüyor 2300RPM.

Kasanın arka egzoz fanının orası neredeyse el değilmeyecek kadar ısınıyor tabii bu ısılar topaz AI de yapay zeka ile render alırken oluyor genelde 2-3 saat sürüyor render.

Ryzen 5600X (OC yok Pearless Assassin)
RX 6700 (OC yok 7 aylık)
G.Skill 32 GB RAM (OC yok)
ASRock B550M-HDV (VRM'ler çok sıcak)
DeepCool CC560 750W.

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU 60 65 derece takılıyor GPU hava soğukken 63 sıcakken 67 dereceleri görüyor 2300RPM.

Kasanın arka egzoz fanının orası neredeyse el değilmeyecek kadar ısınıyor tabii bu ısılar topaz AI de yapay zeka ile render alırken oluyor genelde 2-3 saat sürüyor render.

Ryzen 5600X (OC yok pearless Assassin)
RX 6700 (OC yok 7 aylık)
G.Skill 32 GB RAM (OC yok)
ASRock B550M-HDV (VRM'ler çok sıcak)
DeepCool CC560 750W.

Gayet güzel sıcaklıklarınız.

Arkadan deli gibi ısı atması normal sonuşta işlemcideki sıcaklığı soğutucu dışarı atıyor.

Sıcaklıkların da normal dert edecek bir şey yok. Sadece ekran kartı fanlarının devri bana göre yüksek o kadar. Ses olarka rahatsız etmiyorsa sorun yoktur.

Arkadan deli gibi ısı atması normal sonuşta işlemcideki sıcaklığı soğutucu dışarı atıyor.

Sıcaklıkların da normal dert edecek bir şey yok. Sadece ekran kartı fanlarının devri bana göre yüksek o kadar. Ses olarka rahatsız etmiyorsa sorun yoktur.

İşlemci fanı daha sesli :D nedense 60 derece bile olsa 2300RPM çalışıyor çok ses çıkarmadığı için aldırış etmedim.

El değdirerek sıcaklık ölçme son derece gereksiz bir hareket.

Kasanın arka fanın oradaki metale dokundum sanki anakarta el atıp sıcaklık ölçmedim :D sormak istediğim anakarta veya da VRM'lere zarar verir mi diyeki 6 faz olduğu için sürekli yüksek sıcaklıkta çalışıyorlar kasanın arka kapağına dokununca geliyor sıcaklığı.

Sizin buraya bu yazıyı yazmanızdan daha gerekli bir şey yok galiba.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt