Kasa nasıl temizlenir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Uyuyan Sincap
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
  • Etiketler Etiketler
    kasa

Uyuyan Sincap

Yetkin
Arkadaşlar selam.
Benim ASUS ROG STRIX GTX 1050 kartım var. Arkası biraz açık. Annemden bir fondoten fırçası galiba onu aldım. Alttaki resimdeki fircaya cok benziyor. Bir güzel yıkayıp köpürttük ve boyası kalmadı. Net 15 dk sıcak suda temizledik. Şimdi ben bunu 2 gün de kurumaya bırakacağım. Sorum şu:
Anakart, ekran karti arkası, RAM ve işlemci faninda bunu kullanirsam parçalar zarar görür mü? Aşırı yumuşak bence görmez ama yine de sizden de bilgi alayım malum fiyatlar ucuz değil. Riskli mi?

Dosya Ekleri

• 1720307530207.webp
    1720307530207.webp
    3,3 KB · Görüntüleme: 344
  • 20240703_223408.webp
    20240703_223408.webp
    1,1 MB · Görüntüleme: 176
Son düzenleyen: Moderatör:
Makyaj fırçası iş görür. Fanı döndürmeden fön makinesini soğuk ayarda üfleterek de temizleyebilirsin. İşlemci fanı çıkıyorsa çıkarıp temizleyebilirsin ama macunu yenilemeyi unutma.
Denemedim ama RAM için silgi olabilir, buna bakabilirsin.

Fırça iyi, bir zararı olmaz. 2 gün de beklemenize gerek yok abartmayın :) fırça kuruduktan sonra birkaç damla kolonya damlatabilirsiniz öyle biraz daha iyi temizlenecektir. Endişelenmeyin düşündüğünüz kadar kolay bozulmuyorlar.

Arkadaşlar selam.
Benim ASUS ROG STRIX GTX 1050 kartım var. Arkası biraz açık. Annemden bir fondoten fırçası galiba onu aldım. Alttaki resimdeki fircaya cok benziyor. Bir güzel yıkayıp köpürttük ve boyası kalmadı. Net 15 dk sıcak suda temizledik. Şimdi ben bunu 2 gün de kurumaya bırakacağım. Sorum şu:
Anakart, ekran karti arkası, RAM ve işlemci faninda bunu kullanirsam parçalar zarar görür mü? Aşırı yumuşak bence görmez ama yine de sizden de bilgi alayım malum fiyatlar ucuz değil. Riskli mi?
Çalışıyorsa dokunma! Üzülürsün yaşandı.
1720310379859.webp

Arkadaşlar selam.
Boyası kalmadı diyor, fırçadan başka ne olacak. Anlamak isteyen anlar. Fırça yumuşaksa yavaş davrana davrana aradaki deredeki tozları alabilirsin. Onun haricinde hava üflemek bir hayli faydalı olacaktır. Soğuk havadan bahsediyorum, sakın gidip kurutma makinesini sıcak modda üfletme.

Geri
Yukarı Alt